Igaz, már a tavasz mutatja jeleit, de tudjuk nagyon jól, hogy ez az időszak mennyire szeszélyes tud lenni. Már egyáltalán nem számít ritkaságnak egy márciusi vagy áprilisi hóvihar. Ezért sem kell elkapkodni a nyári gumi felszerelését, a téli még bőven megállja a helyét és biztonságosabb is.

A legnagyobb gyártók termékeiből érdemes válogatni

A Gumiflex oldaláról olyan személy gumiabroncs is beszerezhető, mint amilyen a Hankook W462 Winter i*cept RS3 is. Általában kis és közepes méretű járművekhez érdemes választani. Kifejezetten hideg téli körülmények között állja meg a helyét, erre az időszakra tervezték. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy megbízható tapadást fogunk kapni a havon, valamint nedves és száraz útburkolaton is.

A Hankook Winter i*cept úgynevezett fordított V-alakú mintát kapott, az átlós hornyok nem egyben helyezkednek el, mint a legtöbb esetben, hanem két irányban. A gyártó szerint ez a kialakítás azt fogja eredményezni, hogy növekszik a hosszirányú tapadás havas felületen, valamint a fékezési teljesítmény is bizonyos mértékben javulni fog az előző generációs abroncsokhoz képest. A 3D lamellák pedig elnyomják a blokk deformációját, növelik a tapadást és csökkentik a féktávot.

Az abroncson az is észrevehető, hogy a vállterületeken a nagy átlós csatornák kiszélesednek. Ennek az a célja, hogy a vízelvezetést felgyorsítsák, a vízen való felúszás esélyét pedig minimálisra csökkentsék. A W-alakú vízelvezető rendszer még esős időben is biztonságos közlekedést garantál. A tapadást azzal is növelték, hogy a gumikeverékhez szilícium-dioxidot adtak, amivel még jobban teljesít nedves körülmények között is, az előző generációs RS2-höz képest pedig 10%-kal jobb lesz a fékezési teljesítménye. Alacsony hőmérsékleten is ugyanolyan rugalmas marad az egész abroncs.

A prémium abroncsok közül is kiemelkedik

A független tesztelők is azt a visszajelzést adták a Hankook Winter i*cept W462 abronccsal kapcsolatban, hogy kiváló teljesítménnyel rendelkezik nedves, havas körülmények között, valamint az ár-érték aránya is kiemelkedő. Ez a 2022-es újítás feladta a leckét a többi prémium gumiabroncsnak, mivel nehéz lesz hasonló teljesítményt elérni ilyen kedvező költségek mellett.

A természetes adalékoknak köszönhetően érhető el a nagy rugalmasság még széles hőmérsékleti tartományban is.

Hosszú távon is biztos megoldást jelent

A speciális 3D téli lamellákkal a vezetési magabiztosság is növelhető. A futófelület merevségét egy tömör acél fedőréteg teszi lehetővé, amivel megőrizhető a közvetlen stabilitás. A Hankook már számtalan alkalommal megmutatta, hogy képes olyan gumiabroncsot létrehozni, ami több járművön is megállja a helyét, még szélsőséges körülmények között is. A megfelelő téli gumi kiválasztása alapból kritikus pont, mivel meghatározza a mindennapos közlekedés biztonságát és kényelmét is.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.