Nincs titok, és valódi csodaszerek sem léteznek, viszont az egészség, az egészséges bőr senki számára nem elérhetetlen, csupán néhány alapvető szabályt kell betartani.
Azt már óvodásként is megtanultad, hogy evés előtt kezet kell mosnod, illetve este fürdés a kötelező program. Kamaszként számtalanszor hallhattad, ne piszkáld az arcbőrödet, mert csak rosszabb lesz. De miért is fontos a tisztaság, a testápolás?

A bőr a legnagyobb védelmi vonal

Az arcápolási rutin egyre inkább már nemcsak a nők kiváltsága, napi rutinja, hanem a férfiak közül is sokan felismerték ennek jelentőségét. Nőként már kamaszkortól kezdve foglalkozunk a bőrünkkel, radírozzuk, krémezzük, pakolásokat rakunk rá, kozmetikushoz járunk, hogy minél szebb, ragyogóbb legyen, és minél tovább megőrizze fiatalos állapotát.

Ez így mind szép és jó, azonban mintha elfeledkeznénk arról, hogy teljes bőrfelületünknek csak igen kis része található az arcunkon. Miközben azzal tisztában vagyunk, hogy a bőrünk pajzsként működik, megvédi a szervezetünket a sérülésektől, az időjárástól és a betegséget okozó, láthatatlan kórokozóktól. Ha még többet tennél magadért, az egészségedért, a vírusos időszakban használj szájmaszkot, mely kiszűri a levegőből a kórokozók egy részét. A Gigaplaza Webáruházban a szájmaszkok kedvező kiszerelésben és árban kaphatóak.

Azzal is tisztában vagyunk, hogy a szépség belülről fakad, értve ez alatt, hogy amit megeszünk, az megmutatkozik a bőrünk állapotán, minőségén is, hiszen a vitaminok, fehérjék, ásványi anyagok belülről táplálják bőrünket.
A helyes testápolás tehát belül kezdődik. De milyen egyéb szabályai vannak?

A helyes testápolás lépései

Az első és legfontosabb a hidratálás. Kezdd ezt belülről, igyál elegendő folyadékot, és figyelj arra is, hogy cukor nélkül, lehetőleg víz, gyógy- vagy zöld tea formájában tedd. Meleg időben, amikor sokat izzadunk, még inkább figyelj erre, de télen se feledkezz meg a folyadékpótlásról!
Fürödj gyakran, de rövid ideig. A csapvíz szárító hatással van a bőrre, ezért ne túl meleg vízben, és ne túl hosszú ideig áztasd magad. Kerüld a túlságosan szárító hatású szappanokat, tusfürdőket, lehetőleg természetes összetevőjűeket válassz. Ha néha jólesne egy kádfürdő, engedj a csábításnak, csak kényeztesd bőrödet fürdősóval, fürdőolajjal. És fürdés után ne feledkezz meg bőröd hidratálásáról sem.
Bőrtípusodnak megfelelő bőrápolási termékeket válassz, kérd ki szakember véleményét.
Az egészséges bőr folyamatosan megújul, ezt a folyamatot felgyorsíthatjuk, ha időnként hámlasztásnak, radírozásnak vetjük alá nemcsak az arcunkat, hanem testünket is. Ilyen alkalmakkor a hidratálás, a hatóanyagok bevitele is intenzívebben megy végbe. Természetesen fontos, hogy ezt se vigyük túlzásba, illetve itt is a bőrtípusunknak megfelelően járjunk el.
Sokan nem is tudják, de a bőr öregedéséért kb. 90%-ban a káros UV sugarak tehetők felelőssé, ezért nemcsak nyáron, hanem egész évben fontos a napvédelem, főként a napsugárzásnak legjobban kitett arcon.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpssocialwings.hu - 2023 május - Cikk4

Így állítsd be a Facebookon az üzleti oldalad!

A Facebook az egyik legnagyobb közösségi média platform, amelynek segítségével a vállalkozások és az ügyfelek egymással kommunikálhatnak, és az üzleti tevékenységek promóciója is lehetséges rajta igencsak nagy hatékonysággal.

https-csingiling.hu - 2023 május - Cikk1

A megfelelő babaágy kiválasztása

Akár a hálószobátokban, akár egy külön helyiségben alszik majd a hamarosan megszületendő csecsemőtök, a megfelelő kiságy elengedhetetlen a jó (és biztonságos) alvási szokások kialakításához.

https-__www.curver.hu_ - 2023 május - Cikk6

Rendszerezz nagyszerű műanyag dobozokkal!

Téged is zavar az otthonodban a rendetlenség és a számtalan, nem helyén lévő dolog, és úgy érzed, eleged van a rend érdekében folytatott szüntelen harcból? Nem vagy vele egyedül!

https-__www.buywatch.hu_ - 2023 április - Cikk1

Hogyan válassz alkalmi órát?

Egy alkalmi karóra kiválasztását semmiképpen sem szabad elsietni, mivel ez a darab sok mindent elárulhat a külvilágnak a stílusodról.

https-__ujhazbodrogi.hu_ - 2023 április - Cikk3

Az öntözés kulcsfontosságú kérdés a kertben

Az éltető víz nélkül hiába ültetünk csodás növényeket és vetünk fűmagot a kertben, nem fogjuk tudni megőrizni a szépségüket, a nyári forróság és száraz időszakok alatt pedig szinte felperzselődik a növényzet.