Így jelzi a tested, hogy baj van! Érdemes figyelni a néma jeleket!

A tested jelzi, ha kimerült vagy vitaminokra van szüksége, neked csak fel kell ismerned a jeleket.

Honnan tudod, hogy a tested segítségért kiált?

A rohanó világunkban nem csak a munkahelyi elvárásoknak, hanem a társas kötelezettségeinknek is meg kell felelni minden áldott nap. A mentális egészséghez elengedhetetlen megtalálni az egyensúlyt a magánélet és szakmai lét között. Mi van akkor, ha tested mégsem bírja a tempót és még a 7-8 órás alvás után is úgy kelsz ki az ágyból, mint élőhalott a sírjából?

rene russo virus
/ Fotó: Warner Bros.

Néhány apró jel, amire érdemes odafigyelned, és behúzni a kéziféket, hogy beiktass egy kis pihenéssel egybekötött vitaminkúrát!

Gyakran görcsöl a lábad

via GIPHY

Ha rendszeresen visszatérő, fájdalmakkal járó izomgörcsök kerítenek hatalmukba, akkor a tested azt üzeni: magnézium- és káliumhiánnyal küzdesz. Egyél több babot, zöldséget és spenótot, hogy feltöltsd ásványianyag-raktáraidat!

Folyton kimerült vagy

via GIPHY

Folyton fáradtnak és letargikusnak érzed magad, főleg délután – akkor át kell gondolnod az étkezési szokásaidat. Ahelyett, hogy üres kalóriákkal tömnéd a fejedet, egyél hüvelyeseket, zöldséget és más teljes értékű tápanyagokat. A pizzában, hamburgerben és péksütiben lévő rengeteg finomított szénhidrát, hirtelen megemeli a vércukorszintet, majd miután az lezuhant kimerültség és fáradtság lesz rajtad úrrá. Ismerős?

Pattanások lepnek el

via GIPHY

Ha általában nincsen baj a bőröddel, mégis időnként felüti rút fejét egy pattanás az arcodon, akkor az a kimerültség jele lehet. A munkahelyi nyomás elől legjobb szabira menni, így a pattanásaidnak is búcsút mondhatsz.

Köszönjük, ETimes!


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból