Egy modell, aki egyszer megvakult a szemgolyó tetoválástól, elmagyarázta, miért festi továbbra is az arcát. Szerinte a tű jó érzés.

Vállalja a kockázatokat

A 26 éves Sarah Sabbath tetováló-művész és modell. Színes tinta van az arcán, a törzsén, a karján, a lábán, a fenekén és még a szemén is – és szereti a kreatív lehetőségeket. Ezen kívül volt már arctetoválása, karcolása, orrplasztikája és különböző piercingjei.

A texasi lakos korábban bevallotta, hogy komplikációi voltak a scleralis tetoválása miatt, ahol pigmentet fecskendeznek a szem felső rétege alá. Az extrém eljárás veszélyes és teljes látásvesztést okozhat.

“Amikor megcsináltam a szemem, a srác nem tett bele elég sóoldatot. Túl sok volt a tinta és kevés a víz, így megvakultam a szem tetoválásaimtól. Nagyon nehezen csináltam bármit is – nem tudtam tévét nézni, nem szerettem erős fények közelében lenni, és nem szerettem kint lenni. Nagyon-nagyon depressziós lettem tőle – mesélte a Daily Star-nak.

Tetovalas-Szemgolyo-Megvakulas-Mazochizmus-2
De ez nem tántorította el, és további módosításokat és tetoválásokat csináltatott, beleértve az arcát is. Elmondta, hogy szereti a művészeteket, kifejezőnek és vonzónak találja ezeket a dolgokat és egyáltalán nem aggódik, ő ebből él.

Az a jó, ha fáj

Élvezi azt a folyamatot, amikor az arcát is befestik. Vannak területek, ahol jobban fáj, de többnyire imádja a tű érzését a testén. Nagyjából két hét alatt meg is gyógyulnak. Elmondása szerint 800 dollárt (kb. 250 ezer forintot) költött eddig a testére.

Mindegyiket szeretem, de ha választanom kellene egyet, azt mondanám, hogy az államat. Férfias, de szeretem az androgünséget, így tökéletes számomra

– magyarázta a művésznő, hogy melyik a kedvenc tetoválása.
A leggyakoribb kérdés az arctetoválással kapcsolatban, hogy ez valakit munkanélkülivé tesz-e, de Sarah megjegyezte: „Én a tetoválásból keresek megélhetést, és mindig találok módot arra, hogy pénzt keressek.”

Bár sokan egy pillanat hevében azt gondolják, hogy mennyire jó ötlet egy-egy tetoválás, néha csak később derül ki, hogy valójában nem. Mint beszámoltunk róla, egy tetováló-művész elmesélte, melyek a leggyakrabban megbánt tetoválások.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet