Wes Anderson legújabb filmje, a The French Dispatch a cannes-i filmfesztiválon mutatkozik be

A cannes-i fesztivál hivatalos programjának versenyfilmjei között mutatják be Wes Anderson amerikai rendező The French Dispatch című filmjét – jelentették be pénteken a Twitteren a szervezők.

Egy 20. századi magazin utolsó számában közzétett történetek kelnek életre

A filmben olyan világsztárok játszanak, mint Bill Murray, Tilda Swinton, Timothée Chalamet, Adrien Brody, Elisabeth Moss, Léa Seydoux és Mathieu Amalric.

the french dispatch wes anderson cannes filmfesztival 2021 timothée chalamet
A filmben olyan világsztárok játszanak, mint Bill Murray, Tilda Swinton, Timothée Chalamet, Adrien Brody, Elisabeth Moss, Léa Seydoux és Mathieu Amalric / Fotó: Fox Searchlight

A Grand Budapest Hotel 52 éves rendezőjének ez a tizedik filmje, a forgatókönyv szerint egy kitalált francia városban a 20. század elején publikált amerikai magazin utolsó számában közzétett történeteket kelt életre.

Paul Verhoeven filmje ellen fog versenyezni a The French Dispatch

A 74. cannes-i fesztivál július 6-án Marion Cotillard-ral és Adam Driverrel a főszerepben, a francia Leos Carax angol nyelvű, Annette című zenés filmjével kezdődik. Az Arany Pálmát és a többi díjat a július 17-i zárógálán adja át a Spike Lee amerikai rendező által vezetett zsűri.

A hivatalos válogatás programjaiba meghívott filmek listáját június 3-i párizsi sajtótájékoztatóján teszi közzé a fesztivál, de az már ismert, hogy Paul Verhoeven holland rendező Benedetta című filmje is versenyezhet az Arany Pálmáért.

A cannes-i fesztivál egy év után a filmes világ legjelentősebb eseménye lehet, miután az elmúlt hónapokban a nagyobb filmfesztiválokat a koronavírus-járvány miatt csak interneten tudták megtartani.
Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból