Már magyarul is olvasható az a gyerekkönyv, amelyet a magyar válogatottal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő német labdarúgó, Thomas Müller írt.

Egy világbajnok focista hiteles tanácsai a sportkarrierről álmodozó fiataloknak

Jelenleg Magyarországon is tombol az Eb-láz, a magyar csapat pedig június 23-án a németekkel küzd meg a továbbjutásért a csoportból, így a lehető legjobbkor jelentette meg magyarul önéletrajzi könyvét Thomas Müller világbajnok és kétszeres Bajnokok Ligája-győztes csatár. Németországban tavaly, az Eb eredeti időpontjában kerültek a könyvesboltok polcaira az Így lettem profi focista! című kötet.

A Bayern München sztárja elsősorban a 9-12 éves, labdarúgónak készülő fiatalokat szólítja meg pályafutásának emlékezetes pillanatait felelevenítve, emellett útmutatással és tippekkel is ellátja a jövő futballistáit.

Thomas Müller profi futballpályafutása 200 oldalon

A 200 oldalas kötet 16 oldalnyi képmellékletet is tartalmaz. A fotók nagy része a 31 éves Müller családi albumából származik, Magyarországon eddig még nem publikálták őket.

Müller június 23-án a magyar válogatott ellen fog játszani Münchenben a csoportkör utolsó mérkőzésén, amely után győzelem esetén biztosan továbbjut Marco Rossi együttese.

A kulturális élet sem mehetett el szó nélkül az európa bajnokság mellett: a magyar futball rejtett szögleteit mutatja be a Hátsó füves című fotókiállítás, míg május végétől játsszák a mozik a Becsúszó szerelem című vígjátékot, amely révén a szurkolók világába is bepillanthatunk.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet