Tilda Swinton új filmje, a Memoria apropóján adott interjút, és többek között a karrierváltás lehetőségéről is mesélt.

A koronavírus hatással volt a színésznő agyára

Tilda Swinton a The Guardiannak elárulta, még mindig lábadozik a hosszú Covid-ból. Augusztusban három hétig nem tudott felkelni az ágyból. „Úgy köhögtem, mint egy idős úr, aki 70 évig pipázott, és csúnyán szédültem. Viszonylag enyhe tünetekkel úsztam meg, de a legrosszabb az, hogy milyen hatással volt az agyamra”.

Csináltam két filmet, amihez rengeteg szöveget kellett tanulnom. Az egyik Wes Anderson volt, és ő szereti, ha úgy beszélsz, mint egy száguldó vonat. Általában elég gyors vagyok a tanulásban és a ritmus felvételében, de most nem emlékeztem a soraimra. Még mindig elfelejtek dolgokat. Meg kell dolgoznom az agyamat

– mesélte az Oscar-díjas színésznő.

Tilda Swinton azon gondolkodik, hogy a színészkedés helyett időseknek segítsen

Arra a kérdésre, hogy nem akar-e kicsit lelassítani a munkában, azt válaszolta, inkább valami teljesen másban próbálná ki magát, ha lassítania kellene. A járvány hatására a karrierváltás gondolata is megfordult a fejében. A falujában sokan segítségre szorultak, nem csak azok, akik idősotthonban laknak, de azok is, akik egyedül élnek.

Van egy hölgy, aki két éve nem tette ki a lábát az ajtón. Nem arról van szó, hogy nem tud mozdulni, hanem arról, hogy megijedt, és elszakadt a lehetőségtől.

Tilda Swinton azóta azon gondolkodik, hogy átképzi magát, és palliatív ellátásban fog dolgozni. Csak azért nem valósította még meg ezt az álmát, mert a képzéshez két-három szabad évre lenne szüksége, amire egyelőre nem volt lehetősége.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet