Joel Coen 2013-as filmjét, a Llewyn Davis világát részben a kezdő Bob Dylan ihlette, akit a most készülő életrajzi filmben Timothée Chalamet fog játszani.

Timothée Chalamet alaposan felkészül Bob Dylanből

Idén januárban mi is beszámoltunk róla, hogy a Woody Allen szerint Oscar-esélyes Timothée Chalamet fogja játszani Bob Dylant a dalszerzőről szóló életrajzi filmben, a Going Electric munkacímen emlegetett projektben. Egy élő legenda fiatalkori énjét eljátszani vélhetően bármelyik színészt komoly kihívás elé állítja. Chalamet nem mástól kért tanácsot a szerep megformálásához, mint az egyik Coen fivértől, Joeltől, írja a Dazed.
Timothee Chalamet Bob Dylan Film
Timothée Chalamet / Fotó: Gq
A GQ-nak adott legfrissebb interjújában a színész elmondta, hogy a Fargo és a The Ballad of Buster Scruggs rendezője – és nem mellesleg Chalamet-val a The French Dispatch-ben együtt játszó Frances McDormand férje – elhívta őt vacsorázni. A steak fölött jutott idejük Bob Dylant is kibeszélni. Coen egyrészt nagy rajongója az énekesnek, másrészt pedig Llewyn Davis világa című filmjéhez komoly kutatást végzett arról a korszakról, amikor Dylan is kezdőként bontogatta szárnyait. Chalamet elmondta, hogy nagyon nehezen lehetett bármit is kihúzni Coenből, de annyit azért megtudhatott, hogy Dylan rendkívül termékeny szerző volt, egyik lemeze a másik után jelent meg a korai éveiben. A jövőre 80 éves, irodalmi Nobel-díjas dalszerző a mai napig aktív, idén júniusban jelentette meg 39. stúdióalbumát Rough and Rawdy Ways címmel. A sztár azt is elárulta, júliusban az egész hónapra kibérelt Woodstockban egy faházat, hogy még alaposabban felkészülhessen a szerepre.

Férfi filmsztárgenerációk találkozása várható a Netflix-nél

A Denis Villeneuve rendezte Dűne című filmben, Timothée Chalamet többek közt Oscar Isaac-kel, Zendayával, Josh Brolinnal, Javier Bardemmel játszik együtt. A filmet részben Budapesten forgatták, Liptai Claudia még egy szelfit is lőtt az ifjú filmsztárral. A bemutatóra azonban még egy évig várnunk kell, 2021 októberére halasztották a premiert. Chalamet továbbra sem pihen: a héten jelentették be, hogy az V. Henrik után ismét a Netflix-nek forgat. A Don’t Look Up (Ne keress) című vígjátékban Leonardo DiCaprioAriana Grande és Jonah Hill társaságában láthatjuk majd.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet