Timothy and the Things: Vadászat

A Trafó kortárs tánc sorozata, a Hazai pálya, utolsó bemutatójához érkezik március 29-én. Fülöp László koreográfus ezúttal három teljesen különböző férfikaraktert állít előadásának középpontjába. A felütés mesei: három fiú, Déri András, Várnagy Kristóf és Kelemen Patrik elindul vadászni, de mire vagy kire vadásznak ott, ahol csak ők hárman vannak? Önmagukra? Egymásra? Tévedni nem lehet. Vagy legalábbis veszélyes.

A Timothy and the Things legújabb koreográfiájában férfiak próbálnak közel kerülni egymáshoz, és mindeközben kellően biztonságos távolságot is tartani a másiktól. Szociális lények, de makacsul önállóak, függetlenek és bizalmatlanok. Mert, ha valamivel óvatosan kell bánni, az a kötődés.

A Vadászat nagyon személyes, egyszerre ironikus és megrázó, a csalódások és a kiközösítettség okozta sebek törnek benne felszínre.

Fülöp László korábbi előadásaihoz hasonlóan most is központi szerepet kap egy hangszer. Az Anyádék rajtam keresnek zongorája és a Schrödingerre várva trombitája után a Vadászatban a gitár válik meghatározóvá.

Trafo1
Timothy And The Things: Vadászat / Fotó: Trafó

Fülöp László táncos-koreográfus 2010-ben végzett a Budapest Kortárstánc Főiskolán. Eddig három koreográfiáját (there is an elephant in every room, Anyádék rajtam keresnek, Schrödingerre várva) jelölték Lábán Rudolf-díjra, a there is an elephant in every room-ért 2015-ben meg is kapta az elismerést.

Az Anyádék rajtam keresnek előadását 2017-ben a nagy múltú európai kortárstánc hálózat, az Aerowaves az év 20 legkiemelkedőbb előadása közé választotta.

Legújabb előadásának táncosai közül eddig csak Kelemen Patrikkal dolgozott együtt, akit Déri Andrással és Várnagy Kristóffal egy színpadon most láthat először a közönség.

A Trafó bemutató után áprilisban a Timothy and The Things Amerikába indul, az Anyádék rajtam keresnek című előadásukat New Yorkban és New Orleansban is bemutatják.  

Timothy and the Things: Vadászat

2018.03.28-29., TRAFÓ http://trafo.hu/hu-HU/vadaszat

Májusban pedig – egy német- és egy csehországi turnét megelőzően – ismét látható lesz a Trafó színpadán a Timothy And the Things korábbi, Schrödingerre várva című előadása.

Szereplők: Déri András, Kelemen Patrik, Várnagy Kristóf
Zene: Varga Vince

Fény: Pete Orsolya
Koreográfus: Fülöp László

Jelmeztervező: Kasza Emese / Mei Kawa

Producer: SÍN Kulturális Központ
Támogató: NKA
Produkciós partner: [DNA] DEPARTURES AND ARRIVALS

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. március 29., 20 óra

Helyszín: Trafó Ház, Budapest

Jegyár: 2. 400 HUF 

Jegyfoglalás: ITT

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból