Iskolakezdés előtt, főként az elsősök esetében komoly dilemma nemcsak a megfelelő iskolatáska, de a jó tolltartó kiválasztása is, egyrészt az óriási választék miatt, másrészt mert nem tudjuk, milyen szempontok alapján válasszunk.
Nagy öröm mindenki számára, amikor iskolába kerül a csemete, óriási mérföldkő az életében, és jókora, a családi költségvetést sem kímélő kihívás a szülők számára. Ahhoz, hogy a kecske is jóllakjon, a káposzta is megmaradjon, nem árt alaposabban és időben felkészülni a próbatételre.

“De nehéz az iskolatáska…”

Az elsősök szülei már iskolakezdés előtt szembesülnek azzal, hogy nem is lesz olyan egyszerű dolguk, amikor a szükséges tanszereket, kellékeket be kell szerezniük. A Mesés cuccok iskolatáska szettjei megkönnyítik a választást, hiszen az egymáshoz illő táska, tolltartó, tornazsák összeállításokkal időt spórolhatsz, és nem mellesleg a gyerekek kedvelt motívumaival díszítettek.

Vásárláskor pedig szembesülsz vele, hogy szegény kicsiknek milyen sok mindent kell majd a táskába pakolniuk, ami megterhelő lehet a gerincükre nézve. Kifejezetten emiatt készülnek speciálisan az elsősök számára olyan ergonomikus iskolatáskák, amelyek gerinckímélőek és állítható pántokkal rendelkeznek.

Milyen a jó tolltartó, avagy a tolltartó választás szempontjai

A gyerekek szempontjából nagyon fontos a tolltartó megjelenése, de ugyanakkor nagyon lényeges a tolltartó kialakítása, a praktikum is. A rendezhetőség az iskolakezdők szempontjából alapvető fontosságú, hogy gyorsan megtalálják a szükséges ceruzákat, tollakat.
Az alábbi szempontok döntőek az ideális darab kiválasztásakor:
  • A minősége, vagyis anyaga, kialakítása legyen tartós, strapabíró.
  • Ne foglaljon túl nagy helyet a táskában.
  • Tartsa fixen a belerakott holmikat, hogy ne potyogjanak ki folyton.
  • Legyen tetszetős, amit a gyerek szívesen használ.
A rendszerezhetőséget figyelembe véve több típusú tolltartóból választhatsz, mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai, amelyek megfelelnek mind a gyerek, mind a tanító néni kívánságainak. Az óriási választékból biztosan találsz tökéletes darabot, amely örömmel és büszkeséggel tölti majd el pici elsősödet a nagy napon.

Különböző tolltartó fajták

A ceruzáknak, ollónak, ragasztó stiftnek, vonalzónak, radírnak, hegyezőnek mind bele kell férnie a tolltartóba, így nem könnyű a választás.

A hagyományos cipzárral nyitható klapnis vagy kihajtható tolltartók nem foglalnak sok helyet, átláthatóak, az írószereket gumipántok tartják.

A gyerekek körében nagyon népszerű emeletes tolltartók rengeteg holmit elnyelnek, mégis áttekinthető tárolást tesznek lehetővé, igaz, kissé nagy a helyigényük.

A “bedobálós” tolltartókat nagyobbaknak ajánljuk, akik már tisztában vannak melyik írószer mire való, és képesek eligazodni a látszólagos káoszban is.

Mindegyik változat kapható töltött és töltetlen variációban is, de az előre berendezettek általában nem a iskolai igényeknek megfelelő írószereket tartalmazzák, ezért elsősödnek inkább a töltetlen tolltartókat válaszd.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csimpistore.com - 2022 június - LinkMarketing - 2

Maradjunk kreatívak!

A kreativitás csak akkor valósulhat meg, ha a fantáziánk szabadon, kötöttségektől mentesen szárnyalhat.

Nincs több cikk