Egy mérgezett párkapcsolatban élni nem könnyű feladat. A legtöbbünk szeretne menekülni a megromlott munkahelyi kapcsolatokból, barátságokból és párkapcsolatokból.

Mi az, ami valójában rombolja a kapcsolatokat?

Bármilyen együttlétről is legyen szó, tisztázni kell, milyen szokások is mérgezik meg valójában. Mivel nem létezik teljesen tökéletes párkapcsolat, néha magunkba kell néznünk. A legtöbben azt akarják, hogy a dolgok mindig rózsásak és romantikusak legyenek, ami a valóságban nem kivitelezhető.

Parkapcsolati Titkok
Tökéletes Kapcsolat Nincs, Csak A Másik Elfogadása / Fotó: Abc Television

Összegyűjtöttünk öt általános és egészséges szokást, amit a párkapcsolatokban romboló hatásúnak gondolnak, pedig teljesen természetes.

A másik érzéseinek megsértése

via GIPHY

Néha te magad vagy a partnered megsérti a másik érzéseit. De az igazság az, hogy néha meg kell mondanod a párodnak az igazat, még ha ő nem is akarja hallani. Ahelyett, hogy egy hamis és megjátszós párkapcsolatban élnétek, az őszinteség a fontos. A legtöbben azt mondják, őszinteséget várnak el a párjuktól, de abba nem gondolnak bele, hogy azt el is kell tudni viselni.

A konfliktusok kerülése

via GIPHY

A legtöbb ember igyekszik elkerülni a veszekedéseket, amely természetes reakció. Meg kell érteni, hogy nem minden oldható meg beszélgetéssel. Néhány konfliktus csak megtörténik, és nem lehet megoldani. Azt kell mérlegelned, hogy megéri a vitába bocsátkozni, vagy elengeded a történteket a békesség jegyében.

Nem fogadod el a hibákat

via GIPHY

A szörnyű igazság az, minden pár kapcsolatban, hogy senki sem tökéletes. Mindenkinek vannak hibái és tökéletlenségei, amit a legjobb, ha minél hamarabb elfogadsz. Ezáltal még közelebb kerülhettek egymáshoz.

Teret engedni a másiknak

via GIPHY

A mindennapok forgatagában lehetetlen, hogy minden idegszáladdal a partneredre figyelj. Mindenkinek kell kikapcsolódás, még a párkapcsolatból is. Nem lehetsz mindig a partnered lelki szemetesládája. Időnként szükség van arra, hogy kipihenjétek egymást, hogy erőt gyűjtsetek a párkapcsolat további folytatásához. Engedd, hogy a párod néha egyedül hódoljon régi hobbijának, kiránduljon barátaival. A külön töltött idő segíthet abban, hogy visszahozzátok a szikrát a kapcsolatba.

Félrekacsingatás

via GIPHY

Hiú ábránd azt gondolni, hogy a párod csak és kizárólag téged tart vonzónak. A biológia mást gondol erről. Teljesen természetes, ha másokban is felfedezed a szépséget. A mézeshetek alatt természetes, hogy vonzódunk egymáshoz, de utána már elfordulhat, hogy mást is megkívánunk. Szeretni valakit viszont nem csak biológiai vágyon alapul, hanem tudatos döntés is egyben. Ha igazán szereted a párodat, akkor felül tudsz emelkedni biológia vágyaidon is.

Köszönjük, ETimes!

További érdekességeket találhatsz a ContextUs Élet+Stílus rovatában.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet