Egy mérgezett párkapcsolatban élni nem könnyű feladat. A legtöbbünk szeretne menekülni a megromlott munkahelyi kapcsolatokból, barátságokból és párkapcsolatokból.

Mi az, ami valójában rombolja a kapcsolatokat?

Bármilyen együttlétről is legyen szó, tisztázni kell, milyen szokások is mérgezik meg valójában. Mivel nem létezik teljesen tökéletes párkapcsolat, néha magunkba kell néznünk. A legtöbben azt akarják, hogy a dolgok mindig rózsásak és romantikusak legyenek, ami a valóságban nem kivitelezhető.

Parkapcsolati Titkok
Tökéletes Kapcsolat Nincs, Csak A Másik Elfogadása / Fotó: Abc Television

Összegyűjtöttünk öt általános és egészséges szokást, amit a párkapcsolatokban romboló hatásúnak gondolnak, pedig teljesen természetes.

A másik érzéseinek megsértése

via GIPHY

Néha te magad vagy a partnered megsérti a másik érzéseit. De az igazság az, hogy néha meg kell mondanod a párodnak az igazat, még ha ő nem is akarja hallani. Ahelyett, hogy egy hamis és megjátszós párkapcsolatban élnétek, az őszinteség a fontos. A legtöbben azt mondják, őszinteséget várnak el a párjuktól, de abba nem gondolnak bele, hogy azt el is kell tudni viselni.

A konfliktusok kerülése

via GIPHY

A legtöbb ember igyekszik elkerülni a veszekedéseket, amely természetes reakció. Meg kell érteni, hogy nem minden oldható meg beszélgetéssel. Néhány konfliktus csak megtörténik, és nem lehet megoldani. Azt kell mérlegelned, hogy megéri a vitába bocsátkozni, vagy elengeded a történteket a békesség jegyében.

Nem fogadod el a hibákat

via GIPHY

A szörnyű igazság az, minden pár kapcsolatban, hogy senki sem tökéletes. Mindenkinek vannak hibái és tökéletlenségei, amit a legjobb, ha minél hamarabb elfogadsz. Ezáltal még közelebb kerülhettek egymáshoz.

Teret engedni a másiknak

via GIPHY

A mindennapok forgatagában lehetetlen, hogy minden idegszáladdal a partneredre figyelj. Mindenkinek kell kikapcsolódás, még a párkapcsolatból is. Nem lehetsz mindig a partnered lelki szemetesládája. Időnként szükség van arra, hogy kipihenjétek egymást, hogy erőt gyűjtsetek a párkapcsolat további folytatásához. Engedd, hogy a párod néha egyedül hódoljon régi hobbijának, kiránduljon barátaival. A külön töltött idő segíthet abban, hogy visszahozzátok a szikrát a kapcsolatba.

Félrekacsingatás

via GIPHY

Hiú ábránd azt gondolni, hogy a párod csak és kizárólag téged tart vonzónak. A biológia mást gondol erről. Teljesen természetes, ha másokban is felfedezed a szépséget. A mézeshetek alatt természetes, hogy vonzódunk egymáshoz, de utána már elfordulhat, hogy mást is megkívánunk. Szeretni valakit viszont nem csak biológiai vágyon alapul, hanem tudatos döntés is egyben. Ha igazán szereted a párodat, akkor felül tudsz emelkedni biológia vágyaidon is.

Köszönjük, ETimes!

További érdekességeket találhatsz a ContextUs Élet+Stílus rovatában.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.