Kíváncsi vagy rá, hogy milyen típusú sebességmérő eszközök vadásznak rád az utakon? Mai cikkünkben megismerheted, hogy milyen formában próbálják elkapni a gyorshajtókat. Így talán egy kicsit közelebb kerülhetsz a témához, és könnyebben elkerülheted a bírságot.

A sebességmérőkről

A traffipaxoknak minden esetben meg kell felelniük a vonatkozó magyar előírásoknak. Ilyen alkalmazási feltétel többek között az, hogy minden eszköznek tovább kell tudni küldenie az adatokat valós időben a rendőrség felé.
Ez azért rendkívül fontos, hogy a hatóságok egyből értesüljenek az úton történő szabálysértésekről, és persze adott esetben közbe is tudjanak avatkozni, ha éppen súlyos esetről van szó. Ezek tekintetében tehát elengedhetetlen, hogy az összes használatban lévő eszköz képes legyen elvégezni ezen funkciót.

A legelterjedtebb sebességmérő fajták

Elsőként a lézeres sebességmérőt említenénk, mely a hazánkban található traffipaxok nagy részét teszi ki. Ezen eszközök aránya ugyanis megközelítőleg 55% a Magyarországon alkalmazott típusok közül. Ezeket a lézeres elven működő készülékeket legtöbbször civil és rendőrségi autókba helyezik el vagy úgynevezett háromlábú állványokra.
A magyar rendőrség 2014-től kezdte tesztelni a ARH CAM-S1 nevű hordozható lézeres sebességmérő kamerákat a VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat projekt keretein belül. Ezen berendezéseket frissítések után, tökéletesítést követően 2015-től helyezték üzembe a közutakon.
Mára már 160 darab ilyen VÉDA egység igyekszik lecsapni a szabálytalankodó autósokra országszerte. Ezen intézkedések segítségével is próbálta visszaszorítani a hatóság a gyorshajtásokat. Továbbá ezek az eszközök a magas sebességen túlmenően egyéb szabálytalanságok kiszűrésére is alkalmasak, így igencsak hasznosnak bizonyultak.
A mérési módszerek választéka folyamatosan tovább bővül, már mozgó autóból is képesek mérni a sebességet a rendőrök. Ezt 2018-tól a FÁMA III típusú kamerák biztosítják számukra. Ezen gépjárművek bárhol és bármikor mérhetnek minket, így érdemes mindig odafigyelni, hiszen a civil autókban elhelyezett eszközöket szinte lehetetlen észrevenni.
2021-ben egy új fogalmat ismerhettünk meg: Traffibox. Az út szélén kihelyezett fix egységek száma folyamatosan növekszik, újabb és újabb városokba telepítik ezeket a rendszereket.
A fejlődés nem áll meg, a rendőrség tovább bővíti a traffipax állományát 2022-ben olyan berendezésekkel, amelyek mozgás közbeni mérésre is alkalmasak.
Mindennek tudatában tehát elmondhatjuk, hogyha rendszeresen vezetünk autót, akkor valószínűleg találkoztunk már ilyen típusú berendezésekkel. Szerencsésebb esetben persze a büntetést elkerültük.

Szeretnéd te is megúszni, hogy gyorshajtáson kapjanak a kamerák? A KIYO TECHNOLOGY lézerblokkoló eszközének segítségével te is kivédheted a nem kívánatos csekkek megérkezését!

A radaros megoldás

A rendőrség által használt eszközök kb 45%-a radaros elven működik. Ezeket a méréseket autópályákon, valamint városi bevezető szakaszokon szokták leginkább alkalmazni. De ezen felül forgalmasabb közlekedési csomópontokon is megtalálhatjuk őket, ahol nagyobb az esély a gyorshajtók elfogására.
Hogyha nem szeretnél beleesni ebbe a csapdába, van lehetőséged védekezni ellene. Léteznek ma már olyan eszközök, mellyel elkerülhetjük a bírságolást. Válogass közülük, tégy meg mindent és előzd meg, hogy megbüntessenek!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

cebdon.com - 2023 szeptember - LinkMarketing - 1

Barát vagy ellenség?

A sajtóban és a köznyelvben hosszú ideje folyik a vita a kender egészségügyi felhasználásáról.

https-egerallas.hu - 2023 szeptember - Cikk1

Fontos szempontok az álláskereséshez

Abban az esetben, ha szeretnénk már az első héten elkerülni a nehézségeket az új munkahelyünkön, akkor tanácsos már az álláskeresést is egy bizonyos szempontrendszer alapján véghez vinni.

20000173761.lowres

Ilyen egy minőségi borhűtő!

A borfogyasztás akkor igazán élvezetes, ha az adott ital a megfelelő hőmérsékleten kerül kiszolgálásra, ebben segítenek a bortemperáló hűtők.

httpswww.vital-max.eu - 2023 szeptember - Cikk4

Így építheted be mindennapjaidba az Ayurvedát

Ez az ősi indiai gyógyászati rendszer számtalan olyan gyógynövény alapú terméket fejlesztett ki, mely bárki számára előnyös hatásokkal bír, és nem kell gyógyszerekkel tömnünk magunkat egy-egy megfázás vagy kisebb egészségügyi probléma megjelenésekor.

https-__betonbooster.hu_ - 2023 szeptember - Cikk1

Mit tehetsz, hogy ne égjen meg a beton?

A megégett beton gyakori probléma, noha betonozni mindenki tud, mégis elég gyakran becsúszik ez a hiba, és mivel nemcsak esztétikai baklövés, hanem a szerkezet tartósságát is befolyásolja, a büdzsédre is hatással van.

szekszardallas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 2

Hogyan induljuk el, ha Tolna vármegyében keresünk munkaerőt?

A munkahely keresésének számos formája létezik manapság. Vannak felületek, amelyeket ennek szentelnek a közösségi médiában, de léteznek olyan weboldalak is, amelyek összegyűjtik az aktuális lehetőségeket, megkönnyítve ezzel nemcsak a jelentkezni vágyók, de a munkáltatók dolgát is.

httpswww.finnshop.hu - 2023 augusztus - Cikk2

Hogyan választ szerszámot egy ezermester?

Egy barkácsprojekt sikeres megvalósításához négy fő dologra van szükség: egy jó ötletre, némi kézügyességre, megfelelő alapanyagokra, illetve minőségi szerszámokra. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, nagy eséllyel kudarc lesz a vége.

stepoutgames.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1

Amit a kocsmakvízről feltétlenül tudni kell

Régi igazság: ahogy egyre többet iszik valaki, annál bölcsebbnek hiszi magát. Szerencsére van egy bevált módszer, amivel kideríthető, hogy az alkohol ébresztette önbizalom mennyire mozog a realitások talaján.

calderaspas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1.

Milyen előnyei vannak a hidromasszázsnak?

A hidromasszázsnak számos előnye van, amely hasznos az egészség szempontjából. Cikkünkben összegyűjtöttük ezek közül a legfontosabbakat, továbbá arra is kitérünk, hogy milyen jakuzzit érdemes választani a megfelelő élmény elérése érdekében.