A Batman-képregényeket kiadó DC Comics megerősítette, hogy a következő kiadásaiban egy színes bőrű férfi bújik majd a szuperhős jelmezébe és veszi fel a harcot a gonoszokkal.

Januárban indul a sorozat

A négyrészes Future State: The Next Batman című sorozatot John Ridley, a 12 év rabszolgaság forgatókönyvírója írja, számolt be a The Guardian.

Uj Batman Kepregeny Fekete Szuperhos Tim Fox Dc Comics
Az Új Batman, Tim Fox / Fotó: Dc Comics

A képregény januárban induló új sorozata a jövőben játszódik, amikor az eredeti Batman, a fehér milliárdos Bruce Wayne halott, Gotham városa fölött egy Magisztrátus nevű biztonsági cég vette át az irányítást, betiltott minden maszkos szuperhőst ls sanyargatja a népet. 

Ebben a helyzetben jelenik majd meg egy új Batman, aki nem lesz más, mint Tim Fox, a Wayne család vállalatát vezető Lucius Fox fia.

Lucius Fox karakterét Morgan Freeman tette híressé Christopher Nolan Batman-trilógiájában, a képregényben viszont már a ’70-es évek végétől itt-ott megjelent a fia is, Timothy.

Ridley fiai most először érdeklődnek a munkája iránt

John Ridley már pár hónappal már ezelőtt bejelentette, hogy ő fogja írni a Batman-képregények következő sorozatát, és azt is elárulta akkor, hogy színes bőrű karakter lesz az új szuperhős, azt viszont még eddig nem lehetett tudni, hogy a képregény világán belül ki is lesz az. Ridley akkor azt mondta, hogy leginkább azért örül, hogy ő írhatja az új Batman-képregényt, mert ez az első alakalom, hogy a fiai igazán érdeklődnek a munkája iránt, és nekik nagyon sokat jelent, hogy a következő Batman úgy néz majd ki, mint ők. 

A bolygón mindenki más utálhatja, leszólhatja, hogy az új Batman fekete lesz, nekem már megvan a közönségem, és ők máris imádják

– mondta az író.

Egyre több színes bőrű kap helyet a szuperhősök univerzumában

Nem Tim Fox lesz viszont az első fekete Batman a sorozat történetében. 2001-ben a DC felkérte a rivális képregénykiadó cég, a Marvel legendás alapítóját, Stan Lee-t, hogy gondolja újra a karaktert, így egy különkiadás erejéig egy Wayne Williams nevú afroamerikai férfi bújt a jelmezbe.

Augusztusban pedig beszámoltunk arról, hogy először rendez színes bőrű nő – Nia DaCosta – Marvel-filmet.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet