Nemcsak szerencsét hoz, finom is. Előre be kell áztatni, ezt mindenki tudja, de van pár fortély, hogy tökéletes legyen.

Piacon vegyél, kimérve, ne zacskósat. A lencsefőzelék akkor tökéletes, ha nem híg, de nem is túl sűrű, és tökéletes az ízesítése. Itt a mi receptünk!

Hozzávalók:

Kapcsolódó cikk

  • 50 dkg lencse
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma (vagy fokhagymakrém)
  • pirospaprika
  • babérlevél
  • mustár
  • cukor
  • 1 citrom leve
  • kolbász ízlés szerint
  • 1 kis pohár tejföl

Elkészítés:

A jól megmosott lencsét az igen apróra vágott vöröshagymával és a fokhagymával feltesszük főni. Amikor a lencse félig megpuhult, belekarikázzuk a kolbászt, és megsózzuk.
Ha megpuhult a lencse, pirospaprikás rántást készítünk, és berántjuk vele a főzeléket. Majd adunk hozzá ízlés szerint 1-2 evőkanál cukrot, ugyanannyi mustárt, és belecsavarjuk a citrom levét. Hozzáadjuk a tejfölt is, és jól elkeverjük.
Ha nem sikerül elég sűrűre rántani, akkor a tejfölbe is szoktam keverni egy kis lisztet, mielőtt a főzelékbe keverem. Magyarul rántom is, habarom is.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

meghalt-karsai-daniel-halalanak-oka

Szívszorító: Meghalt Karsai Dániel

Egy ország rendült meg. Negyvenhét éves korában elhunyt Karsai Dániel alkotmányjogász. Halálának hírét szombaton este testvére, Karsai Péter jelentette be közösségi oldalán. Karsai Dániel majdnem