Film, sorozat, könyv? Mindenhez van egy jó (ki)fogás! Kapjuk le hát a fedőt az elsőről: Válótársak, avagy újra önellátónak lenni.

„Ha menni kell, hát menni kell” – kezdhetnénk a már jól ismert közhellyel, de akár el is ferdíthetjük igen hangzatosan: ha menni kell, hát enni (is) kell.  Egy válás mindig megviselő, de bizonyos esetben a hasunknak is az lehet, ha eddig a főzés nem a mi reszortunk volt. Ez a probléma főleg férfiakat érinti, hiszen egy családban általában a nő válik a család séfjévé. 

A mai világban azonban kár ehhez a sémához ragaszkodni. Végső soron azonban ez mindegy is, hiszen egy dolog biztos: ott állunk egymagunk, üres hassal, és senki sem segít.

Eleinte persze mindenki rászabadul a kajarendelő prospektusokra, ahol pizzák és hamburgerek kínálgatják magukat legszebb gönceikben. Előbb-utóbb azonban elkezdjük érezni, hogy valami nem az igazi.

Házi koszthoz szokott gyomrunk lázadozik a suttyomban bekapott falatok ellen, és egyre kevésbé tárcsázzuk lelkesen este a sarki gyrosos telefonszámát.

Vessünk véget gyomrunk szenvedésének, ragadjunk fakanalat, főzni mégsem olyan nehéz, ha a megfelelő ételekkel kezdjük! Az alább olvasható receptet nem csak egyszerűsége miatt választottuk: a téli időszakban az ember szívének jobban tetszik a laktató, fűszeresebb étel. A fogás azonban mégsem változtat elefánttá az első falat után, tehát ebédre egy lazább diétába is beleférhet. Előnye még, hogy el lehet szakadni a recepttől mind fűszerek, mind mennyiségek tekintetében, így a kevésbé pedáns emberek is örömüket lelhetik benne. A recept ebben a formájában saját fejlesztés, tehát továbbfejleszthető. Főzzük és fogyasszuk, ha elváltunk, vagy csak a sorozatból szerzünk tapasztalatokat! Vigyázat: kanapén is ehető!

Hozzávalók:

-6 db közepes krumpli

-1 db nagy vöröshagyma

-2-3 szál répa

-2 szál főzőkolbász

– paradicsomszósz

– só, bors, pirospaprika, fahéj, szerecsendió, babérlevél

Elkészítése:

Felvágjuk a zöldségeket nekünk tetsző darabokra – ha kissé rusztikusra sikerül, az sem baj. Közben egy nagyobb lábosban olajt melegítünk, és üvegesre sütjük rajta a felkockázott hagymát. Ezután beletesszük a kolbászt, és megpirítjuk rajta.

Amikor már szép színe van, belehelyezzük a többi zöldséget is, sózzuk, borsozzuk, főszerezzük, majd felengedjük egy kis vízzel, ezután hagyjuk párolódni nagyjából 10-15 percen keresztül.

Ha a krumpli már közepesen puha, felengedjük a paradicsomszósszal, és puhára főzzük a hozzávalókat. Melegen érdemes fogyasztani, akinek nem elég laktató, kenyérrel is eheti – a végén remek kitunkolni a szaftot! Fűszerezni pedig nyugodtan a saját ízlésünk szerint, és felvehetünk vagy elhagyhatunk ízeket (én például egy csipetnyi curryvel szeretem a legjobban). Jó étvágyat kívánunk!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

goballoon.hu - 2024 július - LinkMarketing - 6

Felkészülés a hőlégballonos repülésre

Ma már nem úgy készülünk egy hőlégballonos sétarepülésre, mint a 2019-ben megjelent “A hőlégballon” című film szereplői, akik az NDK-ból próbáltak megszökni egy ilyen légijárművel.

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.