Fesztivál Nyilvánosságra hozta az első neveket a Vanishing Point 2019

Nyilvánosságra hozta az első neveket a Vanishing Point 2019

Promóció

Három éve sincs, hogy útjára indult az indie, niche (réteg) közeg szeretett fesztiválja, a Vanishing Point. A Middlemist Red zenekar és a New Beat koncertszervező csapat közös bulija bejelentette a 2019-es kiírás első neveit.

Promóció
- Advertisement -

A kilenc éve működő New Beat olyan koncerteket hozott már Budapestre, mint a Foals, Ariel Pink, Wu-Tang Clan vagy épp a Son Lux. A Middlemist Red zenekart (Londonban készült interjúnkat itt olvashatjátok) sem kell bemutatni, hiszen az egyik legmeghatározóbb banda a magyarországi underground, indie, niche szcénában.

A Middlemist Red koncertje a 2018-as Vanishing Pointon / Fotó: Komróczki Diána

A Middlemist Red és a New Beat pedig már harmadik éve szervezi az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Vanishing Point minifesztivált. Tavaly a legnagyobb név egyértelműen a Bass Drum of Death volt.

Vanishing Point: rétegfesztivál, nade milyen! – Interjú a Middlemist Red tagjaival / ContextUs

Egyrészt szerettük volna, ha valamilyen módon köthető a fesztivál neve a zenekarhoz, másrészt pedig egy jól hangzó nevet akartunk, aminek asszociatív tartalma is van. Az már más kérdés, hogy ki mit tud vagy akar belemagyarázni. Az elejétől fogva szűkebb csapattal dolgozunk és mindenki esetében elmondható, hogy több másik projekttel is foglalkozik párhuzamosan, ami lassítja a szervezési folyamatot.

Tavaly hat külföldi nagyágyót – Bass Drum of Death, The Wytches, Wolf People, Paul Cherry, Soviet Soviet, Ogrom Circus – lépett fel a Vanishing színpadán.

Idén sem lesz ez másképp, hiszen a 2019-es, első bejelentésből kiderül: Iceage (DK) és a Bo Ningen (JP/UK). És igazából a nagyágyúkhoz sorolható a magyar The Qualitons is, hiszen nemrég a seattle-i KEXP rádióban lépett fel.

Az Iceage dán punkrock banda visszatérő vendégünk, hiszen már 2013-ban járt Magyarországon, amikor is lehengerlő koncertet adtak a kritikák szerint. Azóta több single-t is kiadtak – tavaly például ötöt: Pain Killer, Take It All, The Day the Music Dies, Hurrah –, amelyeket biztosan eljátszanak a Vanishingen.

Iceage – Full Performance (Live on KEXP)

http://KEXP.ORG presents Iceage performing live in the KEXP studio. Recorded June 13, 2018. Songs: Catch It Pain Killer Hurrah Beyondless Host: Cheryl Waters Audio Engineer: Kevin Suggs Cameras: Jim Beckmann, Scott Holpainen & Justin Wilmore Editor: Jim Beckmann http://kexp.org http://iceagecopenhagen.eu

A Bo Ningen japán-brit zenekart 2006-ban, Londonban indította be Taigen Kawabe (ének/basszus) és Kohhei Matsuda (gitár), akik rövid ideig duóban dolgoztak. Hamarosan csatlakozott hozzájuk Yuki Tsujii (gitár) és Monchan Monna (dobok) is. Innen indult a Bo Ningen története, ami folytatódik Budapesten. Egyre felkapottabb lett világszerte az indie, noise rock és pszichedelikus rock keveréket játszó banda.

Bo Ningen – Full Performance (Live on KEXP)

http://KEXP.ORG presents Bo Ningen performing “Koroshitai Kimochi” live at Kex Hostel in Reykjavik during Iceland Airwaves. Recorded November 6, 2015.

És mint láthatjátok, a nagyágyúk mindannyian megfordultak a KEXP stúdiójában, így olyan, mintha onnan “rabolták volna el” őket a Vanishingre.

Security Check Required

No Description

De ott lesz még a METEO, a Run Over Dogs, a The Keeyman, a Panel Surfers is. Sőt, a 2018-as Kikeltető tehetségkutató győztesei, a Carson Coma és a Perrin bemutatkoznak a Vanishing közönségének.

Elővételes jegyek rendelése már elérhető ezen a linken, ne maradj le!

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3