Amikor az ember megpróbálkozik az elektromos cigaretta használatával, az első alkalmakkor óhatatlanul köhögni fog. Ez több okra vezethető vissza, de a tapasztalt vaperek már jól tudják, hogy idővel elmúlik ez a hatás. Annak érdekében viszont, hogy minél hamarabb tudj köhögés nélkül e-cigit használni, csokorba gyűjtöttük Neked a miérteket és természetesen azt is, hogy hogyan tudsz ellene védekezni.

1. Vapelési technikákkal való kísérletezés

Amikor valaki szeretne átszokni az e-cigarettára, óhatatlanul azt a technikát fogja alkalmazni, amit a dohányzás során is szokott. Tehát először a szájába szívja a gőzt, majd utána tüdőzi le azt. Amennyiben úgy érzed, hogy ez a technika megköhögtet, próbáld ki, hogy egyből tüdőre szívod a füstöt. Természetesen nem létezik általános igazság, van, akinek az egyik technika válik be és akad, akinek a másik.

Te próbálkoztál már vele, hogy házilag készítsd el a liquidet? Ha azt szeretnéd, hogy biztosan jól sikerüljön az eredmény, akkor kizárólag a legjobb minőségű alapanyagokat szabad használni, amiket megtalálsz a Liquid-Aroma.hu oldalán is.

2. Az alapfolyadék arányainak változtatása

Egészen sokan vannak akik nem allergiásak, de valamilyen szinten érzékenyek a propilén-glikolra. Nekik a hagyományos keverési arányokkal készült alapfolyadékok torok irritációt, köhögést okozhatnak, így érdemes azon változtatniuk. Mivel az aromák a PG-ben oldódnak, teljes mértékig elhagyni nem lehet az elegyből, de jelentős eredményjavulást lehet elérni azzal, ha 20-30%-ra csökkentjük a PG arányát a VG javára.

3. A nikotin erőssége

Sokaknál problémát okoz, hogy túlzásba esnek a nikotin adagolásánál. Érdemes fokozatosan csökkenteni ennek a mennyiségét, hogy megtapasztald, mi az az arány, ami már nem okoz számodra kellemetlen mellékhatásokat. Az sem mindegy persze, hogy milyen készülékben használod az adott e-liquidet. A sub-ohm készülékeket tanácsos nem a megszokott mennyiségű nikotinnal ellátott liquiddel használni, hanem először egy nullás folyadékkal kipróbálni.

4. Dehidratáció

Az e-liquid alapját nyújtó propilén-glikol és a növényi glicerin is szájszárazságot okoznak, ami akár köhögési rohamot is előidézhet. Ez tipikusan egy olyan probléma, amit nem utólag érdemes kezelni, hanem akár meg is előzhető. Fontos, hogy odafigyelj a megfelelő folyadékbevitelre, ami egy egészséges felnőtt ember esetén napi 2-3 l vizet jelent, de erősen befolyásolhatja ezt a hőmérséklet és a testmozgás intenzitása is.

5. Belégzési és kilégzési technikák

Egyes visszajelzések alapján a kezdők esetében az is torokirritációhoz vezethet, ha túl lassan szívjuk a patront. A gőz kifújása esetében pedig épp ellenkezőleg, a lassú, kontrollált kifújással csökkentheted a köhögés lehetőségét.

A fenti tanácsok figyelembevételével tehát elérheted, hogy az e-cigaretta használata a lehető leghamarabb egy kompromisszumoktól mentes élvezetet nyújthasson a számodra.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csimpistore.com - 2022 június - LinkMarketing - 2

Maradjunk kreatívak!

A kreativitás csak akkor valósulhat meg, ha a fantáziánk szabadon, kötöttségektől mentesen szárnyalhat.

Nincs több cikk