Sokan szeretik a vászonképeket szép, éles színeiért és könnyű tisztíthatóságáért. Néhányan úgy gondolják, hogy ez a fajta technológia káros a környezetre, biztos valamilyen speciális festékre van szükség, azok pedig nem lehetnek környezetbarátak. A következőkben egy új, de már több helyen is használt eljárással ezt a tévhitet fogjuk megcáfolni a vaszonkep.hu cikke segítségével.

Hogyan készül a vászonfotó általában?

A vászonkép nyomtatásának alapja nagyjából ugyanaz minden cégnél. Úgynevezett plotternyomtatókat használnak, ezek elég nagyok ahhoz, hogy egy nagy méretű vászonképet is ki tudjanak nyomtatni. Ezekben tekercsen halad a vászon, így kerül rá a festék.
Az egyes cégeknél a festék és a nyomtatóknál használt technológia lehet eltérő.

Miben új a környezetbarát technológia?

A HP latex technológia, amit a vaszonkep.hu is használ, alapvetően hasonló folyamaton keresztül dolgozik, mint a többi nyomtató, a legnagyobb különbség abban van, hogy a nyomtatás végén hogyan fixálódik a festék a vásznon. Ennél az eljárásnál kap egy olyan réteget, amitől az amúgy vízbázisú festék nem maszatolódik, nem kenődik el.

A HP latex technológia előnyei

Az új technológiának számos előnye van, mind a technika, mind a környezetvédelem felé.
Az eszköz használata munkavédelem és a dolgozói egészség szempontjából is komoly előnnyel jár. Mivel vízbázisú, így könnyebben használható beltéren, más eszközökhöz képest nem okoz egészségkárosodást a vele dolgozóknak. A tinta, amit használnak szagmentes, így nem csak egészségesebb, de kevésbé kellemetlen is a vele való munka.
Ezek a nyomtatók minden szükséges környezetvédelmi tanúsítvánnyal rendelkeznek, ezáltal biztosított a hitelességük.
Https-_Vaszonkep.hu_ - 2021 Augusztus - Cikk3
Mivel ez a gép nem 4 színnel dolgozik, mint általában a nyomtatók, hanem 6 színt használ, így az ezzel készült nyomatok élesebbek és színesebbek, mint más nyomtatókkal készült vászonfotók.
Sokkal gyorsabban lehet vele dolgozni, mint más gépekkel, hiszen nem kell várni, hogy megszáradjon a nyomat, már eleve szárazon kerülnek ki a gépből.
A vízbázisú tintahasználatnak köszönhetően olyan helyeken is használhatók az elkészült nyomatok, ahol egészségügyi szabályok miatt korábban nem lehetett, hiszen ezekben a nyomatokban semmilyen káros anyag nincs. Ilyen helyek például a kórházak, óvodák.
Mivel a kész nyomat kap egy speciális védőréteget, ezáltal könnyen tisztítható, akár vegyszeres ronggyal is át lehet törölni, akkor sem veszít színéből. Ugyancsak a védőrétegnek köszönhető, hogy ezek a képek karcállóak is.
A vászonképek egyre nagyobb teret hódítanak maguknak, ami nem csoda, hiszen egy üres falon gyönyörű színeket adnak vissza. Erre már csak hab a tortán, hogy környezetbarát technológiát is találunk.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.