Sokan szeretik a vászonképeket szép, éles színeiért és könnyű tisztíthatóságáért. Néhányan úgy gondolják, hogy ez a fajta technológia káros a környezetre, biztos valamilyen speciális festékre van szükség, azok pedig nem lehetnek környezetbarátak. A következőkben egy új, de már több helyen is használt eljárással ezt a tévhitet fogjuk megcáfolni a vaszonkep.hu cikke segítségével.

Hogyan készül a vászonfotó általában?

A vászonkép nyomtatásának alapja nagyjából ugyanaz minden cégnél. Úgynevezett plotternyomtatókat használnak, ezek elég nagyok ahhoz, hogy egy nagy méretű vászonképet is ki tudjanak nyomtatni. Ezekben tekercsen halad a vászon, így kerül rá a festék.
Az egyes cégeknél a festék és a nyomtatóknál használt technológia lehet eltérő.

Miben új a környezetbarát technológia?

A HP latex technológia, amit a vaszonkep.hu is használ, alapvetően hasonló folyamaton keresztül dolgozik, mint a többi nyomtató, a legnagyobb különbség abban van, hogy a nyomtatás végén hogyan fixálódik a festék a vásznon. Ennél az eljárásnál kap egy olyan réteget, amitől az amúgy vízbázisú festék nem maszatolódik, nem kenődik el.

A HP latex technológia előnyei

Az új technológiának számos előnye van, mind a technika, mind a környezetvédelem felé.
Az eszköz használata munkavédelem és a dolgozói egészség szempontjából is komoly előnnyel jár. Mivel vízbázisú, így könnyebben használható beltéren, más eszközökhöz képest nem okoz egészségkárosodást a vele dolgozóknak. A tinta, amit használnak szagmentes, így nem csak egészségesebb, de kevésbé kellemetlen is a vele való munka.
Ezek a nyomtatók minden szükséges környezetvédelmi tanúsítvánnyal rendelkeznek, ezáltal biztosított a hitelességük.
Https-_Vaszonkep.hu_ - 2021 Augusztus - Cikk3
Mivel ez a gép nem 4 színnel dolgozik, mint általában a nyomtatók, hanem 6 színt használ, így az ezzel készült nyomatok élesebbek és színesebbek, mint más nyomtatókkal készült vászonfotók.
Sokkal gyorsabban lehet vele dolgozni, mint más gépekkel, hiszen nem kell várni, hogy megszáradjon a nyomat, már eleve szárazon kerülnek ki a gépből.
A vízbázisú tintahasználatnak köszönhetően olyan helyeken is használhatók az elkészült nyomatok, ahol egészségügyi szabályok miatt korábban nem lehetett, hiszen ezekben a nyomatokban semmilyen káros anyag nincs. Ilyen helyek például a kórházak, óvodák.
Mivel a kész nyomat kap egy speciális védőréteget, ezáltal könnyen tisztítható, akár vegyszeres ronggyal is át lehet törölni, akkor sem veszít színéből. Ugyancsak a védőrétegnek köszönhető, hogy ezek a képek karcállóak is.
A vászonképek egyre nagyobb teret hódítanak maguknak, ami nem csoda, hiszen egy üres falon gyönyörű színeket adnak vissza. Erre már csak hab a tortán, hogy környezetbarát technológiát is találunk.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Aerial view floating solar cell power plant with solar cell gene

A napelem jövője – Javítandó tényezők

A klímakárosító fosszilis tüzelőanyagokról a tiszta, megújuló energiaforrások felé történő gyorsuló elmozdulás középpontjában a szén-dioxid-kibocsátás radikális csökkentése áll.

https-__www.szaniteronline.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Szeretnél takarékoskodni az energiával?

Erre természetesen mindenki azt feleli, hogy persze, hiszen ki szeretne feleslegesen pénzt kiadni? Az elszabaduló energiaárak és a brutális mértékű infláció még a tehetős embereket is ugyancsak próbára teszi, hát még azokat, akik nem rendelkeznek jónak mondható jövedelemmel.

https-__glutenmenteslisztek.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

A tökéletes karácsony speciális diéta mellett is lehetséges

Igaz, hogy még csak nemrégiben köszöntött be az ősz, de mire kettőt pislogunk, már itt is lesz a december és vele együtt a karácsonyi összejövetelek, amelyeknek alapvető részét képezi az evés, és sajnos néha a túlzott mennyiségű vagy egészségtelen ételek elfogyasztása is.

https-__wagnersolar.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Ismerd meg a jövő napelemes rendszerét!

Ma már nem meglepő, hogy okosrendszerek és -megoldások vesznek minket körül, hiszen az okostelefonok mellett már számos olyan innováció teszi könnyebbé, komfortosabbá a mindennapjainkat, mint az okosotthon programok.

https-__vaszonkepszalon.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

Különleges faliképek saját kezűleg

Ha már unjuk a papírra való rajzolást vagy festést, kipróbálhatunk valami egészen újat: a vászonra való alkotást! Cikkünkben adunk néhány hasznos tippet, hogyan dobhatod fel otthonod általad készített vászon faliképpel, melynek garantáltan nagy sikere lesz!

Low section of woman wearing high heels

Magassarkú – négy tipp, hogyan alakítsd ki a mindennapi viseletre alkalmas cipőket

A magas sarok vonzó, csábító, szexi és nőies. Ez kétségtelen. De nem mindenható és nem egyeduralkodó! Ezt azért hangsúlyozzuk ki, mert sokan, akik nem érzik magukat jól a bőrükben, ha túlságosan magas a cipőjük sarka, szinte szégyenkeznek, és úgy vélik, hogy bizonyára kevesebbek nőiesség terén, mint a többiek. Ez azonban komoly félreértés! Pláne, hogy ma már olyan sokszínű a „sarokkínálat”, hogy gyakorlatilag bárki találhat magának olyan nagyságú, szélességű, kialakítású verziót, ami minden szempontból ideális.

alkalmi-ruha

Milyen alkalmi ruhákat érdemes viselni idén nyáron?

Az alkalmi ruhák tekintetében a férfiaknak könnyű a dolguk, hiszen egy elegáns farmer és ing, aztán már kész is az öltözék, a nőknél azonban nem ilyen egyszerű a dolog. Igaz, a 2022-es nyári divattrendek kínálatában minden stílus megtalálható, legyen az vad, kirívó vagy elegáns, a lényeg, hogy kényelmesen tudjuk hordani, lehetőleg több szezonon keresztül.

blackszerszam.hu - 2022 augusztus - LinkMarketing - 2

Megoldás váratlan helyzetekre

Ha kerültél már olyan előre nem látható helyzetbe, amikor nagyon rövid idő alatt kellett megoldanod a szituációt azért, hogy ne legyen belőle nagyobb baj, akkor tudod, hogy milyen sokat számít a felszerelés.

https-__www.codeguru.hu_ - 2022 augusztus - Cikk2

Izgalmas játékok az otthoni kikapcsolódáshoz

Szerinted is sokkal izgalmasabb a virtuális játékvilág, mint a szürke hétköznapok? Számodra a legjobb időtöltés, ha különleges karakterek bőrébe bújva megismerheted ezeket a nem mindennapi világokat? Ez esetben ez a cikk neked szól!