Sorban hullnak ki a csontvázak a szekrényből. A legfelsőbb vezető pozícióban lévők és dolgozók ugyanúgy érintettek az ügyekben. Mindeközben a Victoria’s Secret elkeseredetten próbálja újraszabni magát.

Mocskos ügyek

A Victoria’s Secret fehérnemű cég tévéműsora 2018-ban a valaha volt legalacsonyabb pontszámokat zsebelte be. Idén már meg se tartották. Transznemű modell előtérbe tolásával próbáltak trendi és 21. századi imázst teremteni maguknak, de láthatóan ez sem segített.

Valentine’s Day, your way.

No Description

Erre a lépésre azután szánták el magukat, amikor Ed Razek cégvezér egyértelművé tette, hogy a Victoria’s Secret sem plus size, sem transznemű modelleket nem szeretne foglalkoztatni. Akik emiatt kritizálják őket, azok szerinte csak irigyek a sikereikre. A botrányból nem volt más kiút: felvettek egy transz modellt, ami miatt Razek elhagyta a vállalatot.

Újra virulhat az, ami belülről rothadt?

Harminc modellel készített interjút a New York Times. Többen arról számoltak be, hogy a távozó férfi megpróbálta csókolni őket, arra biztatta a lányokat, hogy üljenek az ölébe. Razek egy New York Times-nak küldött levélben tagadta a vádakat.

Palvin Barbi a Victoria’s Secret első magyar angyala

A 25 éves modell 2012 óta dolgozik együtt a márkával. Azóta többször vonult már végig a Victoria’s Secret kifutóján, és több kampányukban is részt vett. Most pedig ő az első magyar, aki csatlakozhatott a Victoria’s Secret angyalai közé. 1.7m Likes, 13k Comments – Barbara Palvin (@realbarbarapalvin) on Instagram: “Better than Burgers ?”

Az ügyekben Leslie Wexner alapító szintén érintett. Több, a Victoria’s Secretnek dolgozó fotós szexuális ragadozókként híresültek el az utóbbi években.

 A Victoria’s Secret működési módja eleve szexualizálja a nőket, amin kritikusai szerint az se sokat segít, ha transzok és plus size modelleket kapnak esélyt arra, hogy ebbe a körforgásba bekerüljenek.

Persze a cég érdeke az, hogy az identitáspolitika szabályai szerint nyerjen, és a reprezentáció kiterjesztésével mossa le magáról a szexizmus és a zaklatási ügyek sarát.

A nőknek már nagyon elege van a Victoria’s Secretből

A Victoria’s Secret kritizálása tovább folytatódik, miután többen megelégelték a hamis testképet közvetítő divatmárka fellépéseit. A Love Disfigure nevű szervezet a sokféleséget hirdeti. Magukat “Fallen Anglesnek” nevező tagjai a minap összeálltak és levetkőztek a luxus fehérnemű márka londoni üzlete előtt. Az arra járók közül többen megtapsolták őket, miközben a hölgyek tábláikat feltartva énekelték: „A divat megbukott számunkra!”.

A reprezentáció gondolata változatlanul hagyja magát a rendszert, cserébe háttérbe szorított csoportokat is pozícióhoz juttat. Egy interneten keringő mém, némileg sarkosan így ütköztette a kérdésről vallott baloldali és liberális álláspontot: „ne legyenek kizsákmányolók! / minden kizsákmányoló fele legyen nő!” (A mém a kvótakérdés különböző megközelítéseit érintette, ezért szerepelnek benne nők.)

Kulturális megfelelés a divatban: igen vagy ne? / ContextUs

A kulturális megfelelés fogalma leginkább úgy ragadható meg, hogy egy többségi kultúra tagja igyekszik beépíteni a kisebbségiek alkotóelemeit. Ez pedig a legjobban az kívülről látható dolgokban -öltözetben, hajviseletben – nyilvánul meg. A stílus nevében sok olyan átvevésnek lehetünk szemtanúi, amelyek nem veszik figyelembe a stíluselem mögött rejlő jelentést, történelmet.

Egy biztos, a Victoria’s Secret nem fog kirobbantani világforradalmat.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.