Elfogadták Vidnyánszky Attila meghívását a Színművészeti Egyetem lemondott vezetői

Upor László, Németh Gábor és Bagossy László találkozik majd a kuratóriumi elnökkel, de csak akkor, ha a beszélgetésüket rögzítik.

Úgy vélik, felelősségük részt venni a találkozón

A fenntartó alapítvány önkényesen kinevezett kuratóriumi elnöke, Vidnyánszky Attila kedd este – az egyetemen kialakult helyzetre, a vírusveszélyre és a tanévkezdésre hivatkozva – levélben megbeszélést kezdeményezett Upor Lászlóval, a Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) rektorhelyettesével.

Vidnyanszky Attila sznhaz es filmmuveszeti egyetem szinmuveszeti nemzeti szinhaz
Vidnyánszky Attila / Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Az SZFE szerdán azt közölte: “Az egyetem felmondási idejét töltő vezetősége úgy döntött, hogy felelőssége részt venni ezen a találkozón.”

Vidnyánszky szerint nem is mondott le a szenátus

A rektorhelyettest elkíséri Németh Gábor rektori tanácsadó és Bagossy László, a Színházművészeti Intézet vezetője. Hozzáteszik, ragaszkodnak ahhoz, hogy a beszélgetés változatlan visszaidézésre alkalmas módon rögzítésre kerüljön.

Az egyetemet keddtől fenntartó Színház- és Filmművészetért Alapítvány közleményt is kiadott, amiben azt hangsúlyozza, hogy a lemondott vezetés cserben hagyta a járványhelyzetben a hallgatókat. Vidnyánszky ezután azt nyilatkozta, hogy mivel ő erről nem kapott hivatalos dokumentumot, ezért szerinte nem is mondott le az egyetemi szenátus.

Mucsi Zoltán: Kiver a víz, amikor a kultúrában is karaktergyilkossággal intéznek ügyeket

„Szemernyi bölcsesség” sincs a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) ügyének a kezelésében Mucsi Zoltán szerint. A Válasz Online-nak adott interjúban elismerte, hogy nyilván van hiba abban, ahogy a Színművészeti működik, és nincs helyzet, amelyen ne lehetne javítani, de “ez a mód viszont, hogy le sem ülnek a Színművészeti vezetésével, hogy semmilyen egyeztetés nincs, az példátlan.

Az SZFE épületét keddre virradóra elfoglalták a hallgatók, akik a saját követeléseiket 13 pontos listában összegezték. Hétfőn verses demonstrációt tartottak, amelyen közel ezren vettek részt. Parti Nagy Lajos petícióját pedig több mint 160 író-költő írt alá.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból