Az akrilfestékek nem hiányozhatnak egyetlen hobbifestő otthonából sem. Könnyen kezelhetőek, gyönyörű, élénk színekben lehet hozzájuk jutni, és rengeteg felületen használhatók. Igazán különleges alkotásokat készíthetsz, ha a díszítendő felületre nemcsak ebből viszel fel, hanem egyes részeket kiemelsz foszforeszkáló festékkel.

Mitől és hogyan világít sötétben az akrilfesték?

A hagyományos akrilfestékekkel ellentétben a foszforeszkáló változat olyan anyagokat tartalmaz, amik nappal elnyelik a fényt, majd sötétben több órán keresztül bocsájtják ki azt. A yourhobby akrilfestékei között megtalálható foszforeszkáló festékek 10 különböző színben kaphatók, így könnyen beleillesztheted egy készülő festménybe vagy egyéb dekorációba őket. Az alapszín, illetve az, ahogy majd fénymentes közegben milyen színben fog világítani a kész mű, eltérhet egymástól.

A napsárgát lime színűként láthatod viszont, a magentát lilának, az ibolyát pedig kéknek láthatod majd. Ha nincs kötve a kezed a nappali szín kiválasztásánál, például egy festménynél, akkor akár készíthetsz olyan dekorációt, ahol a sötétben látható árnyalatok szerint dolgozol.

Milyen felületeken használhatod?

Azt már korábban említettük, hogy a klasszikus akrilfesték egyik legjobb tulajdonsága, hogy sokoldalúan használhatod. Ez így van a foszforeszkáló változat esetében is:
  • Festett falra vagy tapétára is alkothatsz vele. A gyerekszobába felpingálhatod gyermeked kedvenc mesehősét vagy a csillagos égboltot.
  • Kőre is dolgozhatsz vele. A kavicsfestés népszerű foglalatosság. Gyors sikerélményt nyújt, ráadásul egyedülálló is, ha az erkélyen vagy a kerti ösvény mellett sötétben világító kövek vannak elhelyezve.
  • Üvegre is bátran mehet. Készíts egyedi poharakat! Éjjel is könnyen megtalálod a világító mintának köszönhetően
  • A fa vagy fém alapanyagok szintén tökéletes alapot adnak az akrilfestékeknek. A foszforeszkáló változattal pedig tovább fokozhatod az egyediséget.
Lépj túl az ecseten, ha már kreatívkodsz, és fess szivaccsal, pontozó készlettel vagy nagyobb felületen akár hengerrel.

Hogyan marad sokáig szép az alkotás?

Mielőtt elkezded használni az akrilfestékeket, érdemes előkészíteni a felületet. A por- és zsírtalanított területen lényegesen jobban tapad a színezőanyag, ezáltal tartósabb lesz a végeredmény. Viszonylag gyorsan szárad, ami után megszilárdul, ezzel vízhatlan réteget is képez. Beltéren használva a festett holmit nincs is szükség további kezelésre.

A környezeti jelenségek azonban megtörhetik a festék ellenállóságát. Nagyobb mennyiségű csapadék, tűző napsugárzás vagy fagy hatására a festés megrepedezhet, felpattoghat.

Nézz körül a yourhobby webáruház kínálatában, és válogasd össze a következő alkotásodhoz a kellékeket. Matt festéket szeretnél vagy inkább fényesebbet? Próbáld ki a sötétben világító akrilfestékeket, és gyönyörködj bennük éjjel is!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-_pcarena.hu_ - 2023 szeptember - Cikk12

Tippek nyomtató választásához

Egy nyomtató választásához bárkinek elkelhet a segítség, főleg, ha nincs is képben a típusokkal, a technológiával, és azt sem tudja, hol kellene belekezdenie.

cebdon.com - 2023 szeptember - LinkMarketing - 1

Barát vagy ellenség?

A sajtóban és a köznyelvben hosszú ideje folyik a vita a kender egészségügyi felhasználásáról.

https-egerallas.hu - 2023 szeptember - Cikk1

Fontos szempontok az álláskereséshez

Abban az esetben, ha szeretnénk már az első héten elkerülni a nehézségeket az új munkahelyünkön, akkor tanácsos már az álláskeresést is egy bizonyos szempontrendszer alapján véghez vinni.

20000173761.lowres

Ilyen egy minőségi borhűtő!

A borfogyasztás akkor igazán élvezetes, ha az adott ital a megfelelő hőmérsékleten kerül kiszolgálásra, ebben segítenek a bortemperáló hűtők.

httpswww.vital-max.eu - 2023 szeptember - Cikk4

Így építheted be mindennapjaidba az Ayurvedát

Ez az ősi indiai gyógyászati rendszer számtalan olyan gyógynövény alapú terméket fejlesztett ki, mely bárki számára előnyös hatásokkal bír, és nem kell gyógyszerekkel tömnünk magunkat egy-egy megfázás vagy kisebb egészségügyi probléma megjelenésekor.

https-__betonbooster.hu_ - 2023 szeptember - Cikk1

Mit tehetsz, hogy ne égjen meg a beton?

A megégett beton gyakori probléma, noha betonozni mindenki tud, mégis elég gyakran becsúszik ez a hiba, és mivel nemcsak esztétikai baklövés, hanem a szerkezet tartósságát is befolyásolja, a büdzsédre is hatással van.

szekszardallas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 2

Hogyan induljuk el, ha Tolna vármegyében keresünk munkaerőt?

A munkahely keresésének számos formája létezik manapság. Vannak felületek, amelyeket ennek szentelnek a közösségi médiában, de léteznek olyan weboldalak is, amelyek összegyűjtik az aktuális lehetőségeket, megkönnyítve ezzel nemcsak a jelentkezni vágyók, de a munkáltatók dolgát is.

httpswww.finnshop.hu - 2023 augusztus - Cikk2

Hogyan választ szerszámot egy ezermester?

Egy barkácsprojekt sikeres megvalósításához négy fő dologra van szükség: egy jó ötletre, némi kézügyességre, megfelelő alapanyagokra, illetve minőségi szerszámokra. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, nagy eséllyel kudarc lesz a vége.

stepoutgames.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1

Amit a kocsmakvízről feltétlenül tudni kell

Régi igazság: ahogy egyre többet iszik valaki, annál bölcsebbnek hiszi magát. Szerencsére van egy bevált módszer, amivel kideríthető, hogy az alkohol ébresztette önbizalom mennyire mozog a realitások talaján.