Követem Design Egy kozmetikai cég elkészítette a világűr illatát egy parfümben

Egy kozmetikai cég elkészítette a világűr illatát egy parfümben

Promóció

A világűr illata különleges elegy, van, akit a hegesztő füstjére, míg mást a rumra emlékeztet.

A világegyetem szagosabb, mint gondolnánk

Promóció
- Advertisement -

Az emberiséget mindig is izgatta a kozmosz, a Holdra szállástól a bolygók születésének titkának felfedezéséig számos eredmény született már. Hamarosan pedig “beleszippanthatunk” a végtelen űr levegőjébe.

Az asztronauták beszámolói szerint az űrséták után a szkafander különleges illatot áraszt, amely egyeseket égett húsra, puskaporra vagy éppen málnára emlékeztet.

Most ezt az illatot elhozza nekünk a Földre a brit székhelyű illatszergyár, az Omega Ingredients. A cég ételek és italok aromáit készíti, de most állításuk szerint megalkották a világűr illatát. A cég az Eau de Space névre keresztelt illatának piaci bevezetéséhez szükséges 2000 dollárt közösségi finanszírozásból szeretné előteremteni, írja a Futurism.

Az űrszagú parfüm, az Eau de Space / Fotó: Omega Ingredients

Az Omega alapítója, Steve Pearce a NASA-val kötött szerződést, hogy közösen újraalkossák a 2008-as űrutazás illatát. Négy évbe telt, hogy a különleges aromát előállítsák. Az űr illata igazán nehezen leírható. Csodálkozunk?

Leginkább fémes illatként írható le, de inkább kellemesen fémes érzésként. Amely a kellemes hegesztő füstre emlékeztet. Ez az űr szaga

– próbálta meg leírni az illatot a NASA szakembere. A NASA Apolló programjának asztronautái szerint a Hold felszínén lévő pornak is hasonló a szaga, amely a puskaporra emlékeztet. „Az űrnek semmi máshoz nem fogható szaga van” – mondta a Discovery pilótája, Dominic Antonelli a 2009-es űrsétája után.

A Marson nagyon büdös van

A világűr illatának megítélése nagyban függ az egyén orrától is. Az elmúlt évtizedekben az asztronauták hasonlították már ózonhoz, kénhez, de még a rum illatához is.

Harminchat idegen civilizáció rejtőzhet a galaxisunkban

A földönkívüliek létezése és a bolygón kívüli civilizációk lehetősége régóta foglalkoztatja a szakértőket, és azokat is, akik pár jól sikerült science-fiction alkotás után ráfüggtek az “ufók” kimeríthetetlen témájára. A The Astrophysical Journal legújabb tanulmánya szerint több tucat tőlünk függetlenül működő közösség található a galaxisunkban, amik ráadásul mind képesek a más csoportokkal folytatott kommunikáció kialakítására.

Más bolygók viszont sokkal szagosabbak, mint az űr. A Mars illata a vas, a kén, savak és szén-dioxid halálos keveréke, amely leginkább rohadt tojásra emlékeztet. Tehát nem olyan illat, amit bárki szívesen magán viselne. A Jupiter felszínén ellenben az ammónia szaga az uralkodó, amely tisztítószerek és vizeletre hasonlótó illatok elegyét adja. Bárhogyan is, ha szeretnél adni egy esélyt az űr-illatnak, hamarosan lehetőséged lesz magadon viselni.

Promóció
ForrásFuturism
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3