Amikor új jövevénnyel gazdagodik a család, akkor a számára kialakított szoba berendezése kiemelt jelentőségűvé válik. Ahogy azonban telnek az évek, kiderül, hogy a tapéta színe nem tetszik a gyereknek, vagy az egyes bútorok válnak feleslegessé. Érdemes előre gondolkodni, és úgy kialakítani a gyerekszobát, hogy az semleges, hosszú távon is szép és használható legyen. Ehhez hoztunk pár hasznos tippet.

A bútorok kiválasztása

Az új szoba berendezésekor elsősorban a megfelelő bútorok kiválasztására érdemes odafigyelni. Sokan csak arra gondolnak, hogy a kiságy jó legyen, és elfeledkeznek a mamáról. Pedig bizony a babaszobában helyet kell találni egy kényelmes ülőalkalmatosságnak is, ahol szoptatni lehet.

A VIP Kanapé ülőgarnitúrái és fekvőbútorai között csodás darabokat találunk, igen bőséges a kínálat, ráadásul a pazar szövetválasztéknak köszönhetően olyan színben kérhetjük a bútorokat, amilyenben elképzeltük.

A 3+2+1 ülőgarnitúrából elég csak a fotelt vagy a rövidebb kanapét betenni a babaszobába, és máris megvan a hely a mamának. Ha azonban az anyuka szeretne gyakran ott is aludni a kicsi mellett, akkor a 3 részes, ággyá is alakítható részt célszerű elhelyezni itt.

Később pedig, amikor a babából kiskamasz válik, ő is használhatja ezt a fekvőhelyet. Ezért is érdemes megbízható helyről vásárolni bútorokat: ha strapabíró, időtálló, ízléses, mindenkor modern darabokat keresünk, akkor a VIP Kanapé jó választás.

A szoba színe

Kezdetben nagyszerű dolognak tűnhet a falat rózsaszínre vagy kékre festeni, unikornisokkal vagy kalózokkal díszíteni, de pár év múlva rá fogunk jönni, hogy rosszul döntöttünk. Egy idő után ugyanis nyomasztóvá válik az egyhangúság, ráadásul előfordulhat, hogy a szoba új lakóval gazdagodik, aki másnemű, mint testvére.

Éppen ezért érdemes a színek tekintetében is uniszex árnyalatokat választani: ez lehet bármilyen pasztellszín, ami mostanában nagyon divatos: bézs, barack, halványzöld, levendula.

Ha nem szeretnénk unalmas kinézetet, akkor időtálló geometriai mintákkal – pöttyökkel, csíkokkal, négyzetekkel – egyedivé is tehetjük a szobát. Festhetünk fel mi magunk is alakzatokat, de választhatunk falmatricát is.

A dekorálás akkor jó, ha van benne egyediség. Kézzel készített kiegészítőkkel – feliratokkal, makramékkal, vászonképekkel, fotófallal – is hangulatosabbá tehetjük a gyerekszobát.

Ha jól választottunk falszínt vagy tapétát, akkor azt nem kell 3-4 évenként megújítani, minden egyes alkalommal, mikor a gyerek új korszakába lép.

Tárolók, praktikus eszközök

A bútorok mellett ne feledkezzünk el a praktikus kiegészítőkről sem! Itt is tervezzünk előre: ugyanaz a tároló kezdetben a játékokat, később a fehérneműket is rejtheti, kiskamasz korban pedig a titkos naplók, egyéb csecsebecsék rejtekhelye lehet.

A gyerekek szeretik a biztonságot, így egy-egy babakori, óvodáskori berendezési tárgy sokat jelenthet számukra. Ha olyan uniszex, nemsemleges gyerekszobát alakítunk ki, ahol a kiegészítők is hosszú távon szolgálnak, akkor jól döntünk.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.