A Vogue Italia megint újít: ezúttal nyolc különböző gyerekrajz került a címlapra

A Vogue Italia ezúttal arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy ne felejtsük el: a koronavírus-járvány után a gyerekek élete is gyökeresen megváltozik.

A gyerekek voltak a járvány legkevésbé szem előtt lévő áldozatai

A Vogue Italia ismét hanyagolja egy időre a hírességeket és modelleket, hogy formabontó újdonsággal álljon elő. A muszlim modellek és az idei áprilisi hófehér címlap után ezúttal gyerekrajzok díszítik a magazin fedlapját.

vogue italia gyerekrajzok cimlap
Az egyik címlaprajz a nyolcból / Fotó: Vogue Italia

Az 55 éves múltra visszatekintő magazin felkért száz, 2-10 év közötti kisgyereket, hogy „új világunk” jeligére rajzoljanak valamit, írja a Design Taxi.

A koronavírusról gyerekeknek: a rekordsebességgel készített könyv magyarul is olvasható

Axel Scheffler illusztrátor különleges, de nagyon helyes állatképeiről ismert – például ő illusztrálta A Graffaló című könyvet is, amely magyarul is megjelent. Ám a koronavírus miatt most kénytelen volt visszazökkenni a való világba. A 62 éves művész is részt vett abban a projektben, amely a világ leggyorsabban kiadott könyvén dolgozott.

A világjárvány utáni változó világ nem csak a felnőtteket érinti. A gyerekek a járvány legelhanyagoltabb áldozatai a főszerkesztő, Emanuele Farneti szerint. Ezt az állítást támasztja alá például, hogy jópár országban még nem tudják, miként indul újra a tanítás szeptemberben.

Nemzetközi csapatmunka

A beérkezett munkák közül nyolc rajzot választottak ki a szerkesztők, amely a júniusi címlapra kerül, így nyolc különböző címlappal jelenik meg a nyomtatott kiadás. A New York-i Thomas (4 éves), az amszterdami Nori (5), a párizsi Tadzio (6), a milánói Violetta (5), a dakari Camilla (2), a bolognai Rachele (5), a milánói Pietro (6) és a pármai Giorgio (10) rajzai kerültek fel a Vogue Italia címlapjára.

https://www.instagram.com/p/CBa98-bjHB-/

A júniusi szám kifejezetten a gyerekeknek készült. A legfiatalabbak megszólításának része a nyolcéves Luca és Giorgio Armani levélváltása, Steven Klein fotós és négyéves fiának közös munkája, valamint jópár mese.

Hogyan éli meg a gyerekek pszichéje a koronavírus-járványt?

Egy 8 éves genovai kislány március végén levelet írt az olasz miniszterelnöknek, Giuseppe Conté nek. Azt kérte a politikustól, aki február óta sorra jelentette be az egyre szigorodó kormányzati intézkedéseket, hogy engedje meg a gyerekeknek, hogy napi egy órára kimehessenek levegőzni. „Nagyon nehéz időszak ez most mindenkinek, de a gyerekek bírják a legnehezebben.

A magazin közösségi oldalán emlékeztet Picasso egyik mondatára: „Négy év kellett ahhoz, hogy úgy fessek, ahogy Raffaello, de egy élet sem elég ahhoz, hogy úgy, ahogyan egy gyerek.”


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból