Egy írónak talán a legnagyobb sikert az jelenti, ha a művét megfilmesítik. Ám nem minden regény alkalmas arra, hogy filmvászonra vigyék, de például hangoskönyv is készülhet az írásból, amely szintén ismertséghez vezethet.

Napjaink legnépszerűbb írói már kimondottan törekszenek is arra, hogy e módon is eljussanak az emberekhez: nem véletlenül találunk a VOIZ hangoskönyv kínálatában annyi nagyszerű szépirodalmi művet.

Cikkünkben bemutatunk három művet, amelyekből film is készült: ezek kiemelkedően jó alkotások. Hangoskönyvben pedig ugyanúgy élvezhetők, mint könyvként olvasva!

Kavagucsi Tosikadzu: Mielőtt a kávé kihűl

Talán nem sokaknak ismerős a japán író neve, azonban érdemes megjegyezni az alkotót, hiszen csodálatos könyve, a Mielőtt a kávé kihűl igazán elgondolkodtató olvasmány. Azoknak, akik keresik az élet értelmét, mindig tudni akarják az ok-okozati összefüggéseket, szeretik a misztikus dolgokat, hisznek a születés előtti és a halál utáni életben, ez egy alapmű.

A történet helyszíne egy eldugott kis tokiói kávézó, a neve Funiculi Funicula. Egy legenda terjed a helyről: aki ide belép, részt vehet egy időutazáson, ám vannak pontos szabályok, amelyeket be kell tartani…

A legtöbben a múltba vágynak vissza, hogy helyrehozzanak egy-egy baklövést, megmondják valakinek az igazat vagy egyszerűen csak újra átéljék a régi boldogságot. Azonban a legfőbb szabály a következő: vissza kell térni a jelenbe, mielőtt a kávé kihűl.

A regény 4 fejezetből áll, bennük egy-egy nő fájdalmas, szomorú történetét ismerhetjük meg. Vajon ki miért utazik az időben? Kiderül a könyvből!

A hangoskönyvet Ónodi Eszter tolmácsolásában hallgathatjuk meg, közel 7 órás az előadás. De a 2015-ben megjelent műből film is készült 2018-ban: szerencsére a japán rendező ragaszkodott az eredeti szöveghez, csodás alkotás jött így létre.

Szabó Magda könyvek

Szabó Magdának sok jó művet köszönhetünk – ezekből nem egyet meg is filmesítettek. Talán az Abigél az, amelyet többen is láttak. Pár évvel ezelőtt azonban a Régimódi történetet is vászonra vitték, ahogyan Az ajtó című írást is.

A VOIZ hangoskönyvei között az írónő minden fontos regényét megtalálod, a fent említetteken túl a Für Elise-t is Bánsági Ildikó előadásában, vagy a Pilátust Györgyi Anna tolmácsolásában. Ezek nem rövid olvasmányok: az előbbi 15 órás, az utóbbi 11 órás hangoskönyv változatban.

Gyerekkönyveket is írt az írónő, így ha csemetédnek keresel egy izgalmas történetet, akkor a Tündér Lala vagy a Bárány Boldizsár című műveket mindenképpen töltsd le az alkalmazásban.

Stieg Larsson: A tetovált lány

A film amerikai változata nagy sikert aratott 2011-ben, mikor bemutatták – Daniel Craiggel a főszerepben –, a regény nem kevésbé jó. A főhős egy nagyon okos, de magának való hackerlány, valamint egy újságíró férfi. Ők ketten nyomoznak egy évekkel ezelőtt eltűnt lány ügyében – és közben számos titokról lebbentik fel a fátylat.

Hangoskönyvként is meghallgatható a mű a VOIZ oldalán László Zsolt előadásában. Sőt, az egész háromrészes sorozat elérhető!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.