A Watchmen és a Hihetetlen vezeti a tévékritikusok jelöléseit

A Watchmen és a Hihetetlen című tévésorozatok kapták a legtöbb, négy-négy jelölést az amerikai tévékritikusok díjára, a platformok között pedig az HBO vezet.

A HBO jobban tarolhat, mint a Netflix

Az HBO produkciói 16 jelölést gyűjtöttek, a Netflix-műsorok pedig 10 díjra esélyesek – írta meg a The Hollywood Reporter.

A kritikusok a Mandalorian, a Michael Jordan – Az utolsó bajnokságig, a Ramy, a Fekete hölgyek szkeccs show-ja, a Mrs. America és a Better Call Saul című sorozatokat is szerették a jelölések alapján.

Rose Byrne, a Mrs. America színésze: “Most már érted, miért olyan dühösek a feministák”

Az HBO sorozatai mindig szolgálnak meglepetéssel a nézőknek, hamarosan folytatódik a , valamint a Gossip Girl is, de a koronavírus témáját meglovagolva készül az karanténsorozat is. Rose Byrne és Cate Blanchett főszereplésével pedig a feminizmus hőskorába mélyedhetnek el a sorozatkedvelők. Néhány nappal a New York-i lezárások előtt került a Broadway színpadára Rose Byrne főszereplésével Euripidész klasszikusa, a Medea.

A vígjáték és a dráma kategóriában 13 színészi jelölésből tízet nők kaptak.

A Watchmen és a Hihetetlen színésznői is esélyesek

Díjat kaphat a tévékritikusoktól Cate Blanchett (Mrs. America), Kaitlyn Dever (Hihetetlen) és Regina King (Watchmen) is a drámai mezőnyből. A vígjátéksorozatok színészei közül pedig Pamela Adlon (Jobb idők), Christina Applegate (Halott vagy) és Elle Fanning (Nagy Katalin – A kezdetek) is verseng a díjért.

watchmen sorozat hihetetlen sorozat amerikai tevekritikusok dija 2020 jeloltek
Regina King (b) a Watchmen sorozatban és Kaitlyn Dever (j) a Hihetetlen sorozatban / Fotó: Mark Hill / HBO; Beth Dubber / Netflix

A tévékritikusok díjátadóját idén a koronavírus-járvány miatt a megszokottól eltérő módon szervezik. A kritikusok hagyományos sajtókörútját online bonyolítják le, a díjkiosztót pedig valószínűleg szintén személyes részvétel nélkül szervezik majd.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból