Szempontok, amiket érdemes mérlegelni webtárhelycsomag választása előtt

Egy weboldal létrehozásának számtalan oka lehet. Elképzelhető, hogy egy szimpla bemutatkozó oldalra van szükséged, amin szeretnéd előadni, mivel foglalkozol, hogyan dolgozol. Mások úgy döntenek, hogy egy komplett webshopot hívnak életre, amivel jelentősen megnövelhetik vásárlóik körét. Megint mások blogolni szeretnének, vagy valamilyen tematikus közösség számára kreálnak honlapot.
Minden igény más és más, éppen ezért érdemes alaposan mérlegelni, hogy milyen webtárhelycsomagot válassz. Értelemszerűen azok, amelyek nagyobb tárhelyet biztosítanak, többe is kerülnek, úgyhogy érdemes rászánni néhány percet arra, hogy tájékozódj, mik a lehetőségek. A következőkben bemutatjuk, hogy mikre érdemes odafigyelni a tárhelyválasztás kapcsán.

Mit tartalmaz egy alap webtárhelycsomag?

A különféle tárhelyszolgáltatók általában legalább három vagy négy csomagot tesznek elérhetővé, amellyel a kis, közepes és nagyobb igényű ügyfeleiket célozzák meg. Sokak számára elegendő egy alapcsomag is. Ahhoz, hogy eldönthesd, hogy számodra megfelelő-e, nézzük meg, hogy mit tartalmaz egy ilyen csomag!

Ha az AB Plusz tárhelyszolgáltatónál rendelsz egy alap webtárhelycsomagot, akkor a 2 GB SSD tárhely mellé számos extrát kapsz ajándékba. Ezek közé tartozik a korlátlan addon domain a tárhelyen, a szintén korlátlan mysql adatbázis, valamint a limit nélküli e-mail-cím létrehozásának lehetősége.

Náluk ráadásul a magyar nyelvű cpanel tárhelykezelőt használhatod, amely egyszerűen kezelhető, grafikus felülettel rendelkezik. Gyakorlatilag bárki könnyen elboldogul vele, akinek van felhasználói szintű számítógépes ismerete. A biztonságról az SSD RAID-10 ultra rendszer gondoskodik.

Érdemes nagyobb csomagot választani?

Nos, az attól függ. Ha úgy kalkulálsz, hogy a 2 GB-os tárhely nem lesz elegendő számodra, akkor az AB Plusznál választhatsz 5 GB, 10 GB vagy 20 GB SSD tárhelyet is. Jó hír, hogy ezek esetében csak a tárhely árát kell kifizetned, egy darab domain hosszabbítását a cég állja, az a része a dolognak tehát teljesen ingyenes ez esetekben számodra.

Ezt érdemes tudni még az online tárhelyrendelésről

A tárhelycsomagodat online kényelmesen megrendelheted. Semmivel sem bonyolultabb, mint koncertbelépőt, vonatjegyet vagy cipőt venni az interneten. Az árak időközönként változnak, ezért ha nem égetően sürgős a dolog, akkor érdemes figyelni az akciókat. Az árakról annyit érdemes még tudni, hogy a nagyobb csomagok részarányosan olcsóbbak, de pusztán ezért persze nem kell 20 GB-os SSD tárhelyet vásárolnod, ha neked elegendő a 2 GB-os vagy az 5 GB-os.
Mint más online vásárlások esetén, itt is van pénzvisszafizetési garancia. Az AB Plusz vállalja, hogy 30 napon belül ha jelzed, hogy mégsem szeretnéd igénybe venni a már megrendelt szolgáltatást, akkor a már kifizetett éves tárhely díját visszatérítik. Külön érdekesség, hogy meg sem kell indokolnod a döntésedet.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

https-__flexibill.hu_ - 2021 november - Cikk1

Előre fizetünk – Mindent a digitális faktoringról

A mai rohanó és digitális világban az idő még inkább pénz, és egy banki szolgáltatás, ami nem intézhető mobilról egy app segítségével, kőkorszakinak tűnik, és nem képes megszólítani a feltörekvő generációkat.

Nincs több cikk