Wes Anderson Franciaországban forgatja 10. játékfilmjét

Wes Anderson legutóbbi filmje, a Kutyák szigete hatalmas sikert aratott. A hazai népszerűségét jelzi, hogy a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíjasa lett. Sajtóértesülések szerint az amerikai rendező nemsokára újra munkához lát: tizedik filmjét kezdi forgatni, méghozzá Franciaországban. 

Noha Wes Anderson már több évet élt Franciaországban, idáig még egyik filmje sem játszódott ott. A New Republic cikke szerint Anderson a Charente régió fővárosában, Angoulême-ben, Franciaország dél-nyugati részén fog forgatni. A munkák várhatóan 2019 februárjában kezdődnek, és négy hónapig tartanak majd.

000Isle Of Dogs 00239B V2 Flat
Wes Anderson Nagy Sikerű Filmje Szereplőivel / Fotó: Architectural Digest

Eddig még sem a szereplőkről, sem a cselekményről nem jelentek meg részletek.

Annyi azonban már most biztosnak tűnik, hogy története nemsokkal a második világháború után játszódik. Anderson szereti a filmjeit ott forgatni, ahol azok játszódnak. 

A  Tenenbaum, a háziátok helyszíne és a forgatás is New Yorkban volt, ugyanígy az Édes vízi élet Nápolyban és az olasz riviérán, míg például az Utazás Dardzsilingbe Jodhpurban, Rajasthanban játszódik és a forgatási munkák is e helyeken zajlottak. Ebből arra lehet következtetni, hogy a következő film sztorijának a helyszíne is franciahon lesz.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból