Más országokban ki akarták vágattatni a kifogásolt jeleneteket, amit elutasított a Disney.

A transzneműség problémája

Steven Spielberg nem lehet boldog, hiszen a West Side Story remake-jét nem mutatják be Szaúd-Arábiában, Kuvaitban, Bahreinben, Ománban, Katarban és az Egyesült Arab Emírségekben sem. Az Oscar-díjra is esélyesnek tartott, nagy költségvetésű musicalt állítólag az Iris Menas által alakított transznemű karakter, Anybodys miatt tiltották be. A film sem Szaúd-Arábiában, sem Kuvaitban nem kapott tanúsítványt, a többi országban pedig olyan vágási kérések érkeztek, amelyeket a Disney elutasított, írta meg a The Guardian.

Anybodyt, akinek nemi identitása az eredetiben homályos volt, az új változatban egyértelműbben transzneművé tették. Bár a filmvásznon soha nem hangzik el, a karakter több időt kap a képernyőn, és David Saint, a West Side Story írója, Arthur Laurents hagyatékának kezelője megerősítette, hogy Anybodys „egy olyan karakter, aki férfi volt, de női testben született”.

A West Side Story vágásaiba is beleegyezik a filmstúdió?

A homoszexualitás és a transzneműség még mindig illegális vagy erkölcstelennek számít az Öböl-menti régió nagy részében, és szélsőséges esetben halálbüntetést alkalmaznak.

A hír nem sokkal azután érkezett, hogy a Disney kezdetben nem volt hajlandó kivágni egy nők közötti csókot a Marvel kalandfilmből, az Örökkévalókból, amelyet aztán rövid időre betiltottak több Öböl-menti országban. A stúdió azonban aztán beleegyezett a vágásokba, aminek eredményeképpen néhány országban engedélyezték a megjelenést.

A musicalt december 9-én mutatják be a magyar mozik.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet