Ma már számos okostelefon-gyártó található a piacon. Közülük találni olyanokat, akiknek több évtizedes tapasztalatuk is van a telekommunikációs piacon. De találni olyat is, akik alig több, mint tíz éve alakultak, mégis benne vannak a globális TOP10-ben. Hogy miért, és melyik is ez a cég? Nézzük!

Egy profi okostelefon-gyártó, aki nem is telefonnal kezdte

Ma már hatalmas népszerűségnek örvendenek a Xiaomi okostelefonok, pedig nem is olyan régen, 2010-ben alapították a céget. Ennek ellenére óriási iramot diktálva jutottak el mára odáig, hogy stabil helyük van a globális okostelefon piac krémjében.

Sőt, nem csak ebben erősek, egy egész ökoszisztémát alakítottak ki. És ráadásul még az első termékük sem egy okostelefon volt, hanem egy Android alapú operációs rendszer. Az, amit ráadásul még a mai napig is alkalmaznak a készülékeiken.

Az első szárnypróbálgatások

Az első saját okostelefonjukra 2011 augusztusáig kellett várni, ez volt a Xiaomi MI 1. Ráadásul ezt még nem is lehetett például Európában kapni, ugyanis csak Kínában értékesítették.

Ott viszont rögtön nagy visszhangot kapott, mivel az akkori árfolyamon körülbelül kilencvenezer forintos árával jelentősen olcsóbb volt, mint a tudásban nagyjából megegyező konkurencia készülékei. És innentől kezdve nem volt megállás.

Hatalmas ökoszisztéma

Ahogy írtuk is, bő tíz esztendő van a cég mögött. Ez idő alatt bámulatos, amit felépítettek! Ha csak az okostelefonok piacát nézzük, akkor is ez a véleményünk. De ha belegondolunk, hogy mennyi területen vetették meg a lábukat, akkor nem győzünk elismerő szavakat írni.

A telefonok mellett vannak okosotthon megoldásaik, okoseszközeik, mint a TV, router vagy háztartási gépek. De vannak fülhallgatóik is, porszívókat rollereket, okosórát és okoskarkötőt is gyártanak.

Egyes értesülések szerint az az üzleti stratégiájuk, hogy a versenytársaknál olcsóbban adott okostelefon a csalijuk. Ezzel próbálják meg becsalogatni a Xiaomi ökoszisztémába a vásárlóikat. Ha így van, ha nem, akkor is elmondható, hogy számos kiváló eszközt állítanak elő, és megfizethető, kifejezetten jó áron.

A Xiaomi okostelefonokat sokan szeretik

Nagyon sokan választják ma már a Xiaomi okostelefonokat. Nem véletlen, hogy bérelt helyük van a tíz legnagyobb mobilgyártó között.

Az egyik nagy vonzerejük az, hogy jobb áron tudják adni a készülékeiket, mint a konkurencia. Ezt sokszor úgy érik el, hogy házon belül, alvállalataikkal végeztetik el az egyes folyamatokat. Így sokkal szabadabb kezet tudnak adni maguknak ahhoz, hogy hogyan alakítsák a termékeik árait, azaz nagyobb lesz a mozgásterük.

A különböző szériákban mindenki megtalálja azt a telefontípust, ami épp az ő igényeit elégíti ki. Természetesen vannak csúcstelefonjaik is, de ugyanígy olyanok is, melyeknél a használhatóság, praktikusság és az ár sokkal nagyobb hangsúlyt kap.

Érdemes tehát szétnézni a Xiaomi telefonok között!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

searchbar.hu - 2022 július - LinkMarketing - 1

A SEO alapjai

Ha rendelkezel weboldallal, vagy éppen most tervezel létrehozni egyet, akkor bizonyára nem ismertetlen fogalom számodra a SEO (search engine optimization).

Nincs több cikk