Yoshie Shiratori négyszer is megszökött a börtönből, és a bíróság végül megsajnálta, és visszavonták halálos ítéletét.

Yoshie Shiratorit kezdetben gyilkossággal és rablással vádolták, és az Aomori börtönbe szállították. Ám három évvel később egy fürdőkáddal felvette a bilincse zárját, és elmenekült, írja a DailyStar. Kinti élete azonban rövid ideig tartott, mivel három nappal később a zsaruk elfogták, majd a szökésért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Ezután 1942-ben átszállították az Akita börtönbe, de ott valahogy sikerült felmásznia cellája sima falaira, hogy elérje a szellőzőnyílást. Yoshie minden este végrehajtotta ezt a műveletet, amíg sikerült kioldania a szellőzőnyílást és megszökött. A fogvatartott azonban azt a furcsa döntést hozta, hogy egy rendőr otthonába indult, akiről azt hitték, hogy ő volt az egyetlen ember, aki kedvesen bánt vele előző börtönében. De a rendőrnek végül át kellett adnia őt, ami ahhoz vezetett, hogy Yoshie elvesztette a rendőrségbe vetett bizalmát.
Ezután másodszor szállították át Abashiri börtönbe, amely Hokkaidó északi részén található, és Japán legrosszabb bűnözőinek ad otthont. A hírek szerint innen csak fehérneműben tört ki egy börtönmúzeumi figura segítségével. Egy másik alkalommal úgy szökött meg, hogy levest köpködött cellája ajtókeretére. Tudta, hogy a só és a nedvesség korrodálják és gyengítik az ajtókeretet, ezért minden reggel végrehajtotta a tettet, és ismét sikerrel járt. 1994. augusztus 16-án Yoshie megtalálta a tökéletes lehetőséget, hogy megszökjön egy áramszünet közepette. Kiakasztotta a vállát, és kipréselte magát a fémkeret miniatûr helyébõl, ahová a személyzet az ételt csúsztatta neki.

Az újabb szökés miatt halálra ítélték, megemelték az őrök számát, és egy “szökésbiztos” cellába zárták. Annak érdekében, hogy elkerülje a kivégzést 1946-ban, Yoshie kioldotta a fa padlódeszkákat összetartó csavarokat, és egy ételtálat használt, hogy kiássa a kiutat. Ezután egy évig volt szabadlábon, de végül bűntudata lett, és feladta magát. 

Ismét bíróság elé állították, ahol kiemelték, hogy kísérletei során nem bántotta az őröket. Ezért végül úgy döntöttek, hogy visszavonják a halálbüntetést, és ehelyett 20 év börtönbüntetést szabnak ki rá. A fogvatartott büntetésének letöltését Tokióban kérte, és utolsó napjait a Fuchu börtönben töltötte 1961-ig, amikor feltételesen szabadlábra helyezték. A szabadulóművész végül 1979-ben szívrohamban halt meg.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet