Négy YouTuber beköltözik a VOLT Fesztiválra

A Depeche Mode koncertjével indul a 26. Telekom VOLT Fesztivál, ahová idén 150.000 látogatók várnak. 2018-ban nagyon erős line-uppal, új programokkal és programhelyszínekkel várnak Sopronba a szervezők. Sőt, a Kertmozi mellett újdonság, hogy négy vlogger is beköltözik a VOLT-ra, tudtuk meg a tegnapi sajtótájékoztatón.

Depeche Mode, az Iron Maiden és még sokan mások

Az idei VOLT Fesztivál talán legnagyobb dobása a Depeche Mode meghívása volt. A rendezvénysorozatot a brit szintipop együttes nyitja június 26-án. Itt lesz az Iron Maiden is 2 nappal később, de aznapra  „már hetekkel ezelőtt minden jegy elkelt és a bérletek is nagy ütemben fogynak” – mondta el Lobenwein Norbert, a VOLT alapító-főszervezője.   

A június 26. és 30. között megrendezésre kerülő fesztiválon rajtuk kívül még rengeteg nagy név szerepel a line-upban.

Fellép többek között az Avenged Sevenfold egy debütáló koncerttel, Steve Aoki, a Limp Bizkit, a Hollywood Undead, a Hurts, a Fish!, Alan Walker és a Clean Bandit.

000 0
Volt Fesztivál / Fotó: Alfahír

A teljesség igénye nélkül: itt lesz a Wellhello, a Margaret Island, a Quimby, a Brains, a The Kills, a Punnany Massif, Majka & Curtis, Mary Popkids, a Kowalsky meg a Vega, a Kiscsillag és a Cloud9+.

Az utolsó este a Total Dance szórakoztatja a fesztiválozókat a kilencvenes-kétezres évek legnagyobb popslágereit jegyző előadókkal.

Az Eiffel 65-val, a Safri Duo-val, a Mr. Presidenttel, Alice DJ-vel, Kozsóval és az Ámokfutókkal, a Happy Ganggel, az UFO-val, a Splash-sel, DJ Andréval és Náksival bulizhat, aki bírja még az öt napos fesztiválozás után.

V4-zenekarok a VOLT-on

A VOLT fesztivállal egyidőben ér véget a Visegrádi Csoport magyar elnöksége. Az együttműködés keretében A Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató verseny döntősei, az Apey & the Pea, Antonia Vai és az NB cseh, lengyel és szlovák fesztiválokra kaptak meghívást. E három ország képviseletében június 26-án a VOLT vendége lesz a cseh Skyline, a szlovák Walter Schnitzelsson és a lengyel ClockMachine. 

Hello Hungary Village – a VOLT és Sopron YouTuberek szemével

A szervezők célja, hogy a látogatók ne csak a színpadok környékét ismerjék meg, hanem fedezzék fel a várost és a környéket.

Ezen kezdeményezés nyomán egyedülálló újításként a legnépszerűbb hazai YouTuberek közül négyen beköltöznek a VOLT-ra. 

A Hello Hungary Village vendégeként Viszkok Fruzsi, Szirmai Gergő, Barni és egy később csatalakozó társuk kalandjait a helyszínen és otthonról is élőben közvetítik. Ők négyen saját kamerájuk lencséjén keresztül mutatják be a VOLT-ot és Sopront több százezer követőjüknek. Szinte egész nap élőben követhetjük őket, a világ bármely pontjáról. 

Egyéb izgalmas és titkos programok

Tovább épül a Sopron, Csillagok Városa: idén a Depeche Mode veheti át Ef. Zámbó István egyedi alkotását, amelyet később Sopron belvárosában helyeznek el. A VOLT bejáratánál pedig egy egyedi kapu készül, amelynek a két, egyenként 40 négyzetméteres oldalát ugyancsak Ef. Zámbó István készíti el. 

Idén először lesz Kertmozi, ahol klasszikusok, kultfilmek és kasszasikerek is láthatóak lesznek. 

A Magenta1 Színpadon kora délutánonként talkshow-val indul a nap. Vendég lesz a Vad Fruttik, a Margaret Island, a Punnany Massif, a Wellhello és a Halott Pénz.

A 2018-as Labdarúgó Világbajnokság 8 mérkőzését is megnézhetik majd a szurkolók.

A Magenta1 Színpad mögötti erdőben a Secret Garden – nevéhez híven – sok-sok titkot és meglepetést tartogat. DJ-k, zenekarok, bűvészek váltják itt egymást, de hogy ki és mikor, az majd csak a helyszínen derül ki.

Programok a mentális jóllétért

Naponta rekreációs programmal, majd izgalmas beszélgetésekkel, előadásokkal készül a VOLT-on a Diákhitel Kávézó.

Voltcsudaisandor
Volt Fesztivál / Fotó: Lángoló Gitárok

Délben kezdődik a “Detox jóga” egy olyan, ászanákból és légzőgyakorlatokból álló méregtelenítő jóga sorozat, amely a leghatékonyabban segíti elő a bulizásban meggyötört test természetes méregtelenítő folyamatait.

Meghallgathatjátok Feldmár András Parazita/Szimbióta – szerelem barátok vagy ellenségek között című előadását, Csernus Imre a Bevállalod? kérdéssel áll a közönség elé.

Zacher doktortól pedig a “mindennapi mérgeinkről” hallhatunk előadást. 

Almássi Kitti a tinédzserszerelmekről beszél. D. Tóth Kriszta pedig Vecsei H. Miklóssal, a Vígszínház ifjú tehetségével beszélget.

Bébiszitterre nem lesz szükség: a VOLT gyermekbarát fesztivál

A VOLT-ra a 12 évnél fiatalabbak számára egy, a fesztiválról készített rajz lesz a belépő. A legkisebbeknek idén is számos izgalmas programot kínál a fesztivál: lesz divatbemutató, testfestés, LEGO kockavadászat és építés, csodák palotája, játszóház, cserkészprogramok, és kölyök ki-mit-tud.

Volt Fesztival 2015 Motorhead
Volt Fesztivál / Fotó: Rockbook

Az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó program évek óta a fesztiváltúra: a gyerekek itt megtudhatják, hogyan készül a VOLT. Betekinthetnek a színfalak mögötti területekre, megtudhatják, milyen eszközöket és járműveket használnak, mi történik, ha valaki megsérül, vagy ha épp rosszra fordul az idő.

Komfortzónán innen és túl – iránytű a programok tengerében

A Telekom az idén egy olyan webes felületet tesz elérhetővé a komfortzonankivul.hu címen, amely segít eligazodni a fesztiválozóknak a hatalmas zenei kínálatban: playlisteket, programokat ajánl nekik a zenei ízlésük alapján – a komfortzónájukon belül és kívül is.

Sőt, játszani is lehet értékes nyereményekért, például fesztiváljegyekért és menő fesztiválkellékekért.

Minél több koncertre mennek el a komfortzónájukon belül és kívül is, annál több pontot gyűjthetnek, természetesen az utóbbi több pontot ér. 

A környezettudatosság jegyében re:pohár

A környezettudatosság és a fenntartható fesztiválozás jegyében a VOLT-on is megjelenik idén a re:pohár, azaz a cserélhető pohár. A szervezők célja, hogy eltűnjön a pohárhulladék a rendezvény helyszínéről, és ezzel több százezer eldobható műanyagpoharat váltsanak ki.

Fesztiválbarát technikai újítások

A fesztiválozókat mobil applikáció segíti, amely naprakész információkat ad az aktuális eseményekről, tudni- és látnivalókról.

487802 Volt Fesztival 2016 Szerda
Volt Fesztivál / Fotó: Nyugat

Idén már a belépésre jogosító karszalaggal is lehet fizetni a VOLT-on. A karszalagok RFID chippel lesznek felszerelve, így amellett, hogy minden belépési jogosultságot tartalmaznak (napok, kempingek, stb.) a fizetési funkciót is magukban foglalják. Gyakorlatilag a Festipay fizetőkártyát váltja ki, ami ezáltal beépül a karszalagba.

“Megérteni. Elfogadni. Segíteni.” – A társadalmi szerepvállalás központjában az autizmus 

2018-tól a VOLT minden évben egy fontos társadalmi ügy mellé áll. Idén az autizmussal élők életkörülményeinek javítását tűzi ki célul. “Az Út a Mosolyért Alapítvánnyal közösen 30.000 fesztiválozónak és fellépőnek adjuk át az idei VOLT egyik színes jelképét, a VOLT-füzért, amely erre a fontos kérdésre hívja fel a figyelmet” – mondta el Fülöp Zoltán, a VOLT másik házigazdája.

“Fontosnak tartjuk az érzékenyítést minden korosztályban.

A “Megérteni. Elfogadni. Segíteni.” kampányunkkal az Autisták Országos Szövetségével közösen szeretnénk létrehozni az első Autista Krízis Házat és Oktatási Központot, ahol szakszerű és hatékony segítséget nyújtunk a súlyos autizmussal élőknek” – mondta el Gubcsó Balázs, az Út a Mosolyért Alapítvány kuratóriumi tagja.

Utóirat: Siessetek!

Érdemes sietni a jegyvásárlással, mert a szervezők szerint vannak napok, amelyek már most teltházasak. A többire még korlátozott számban kaphatók jegyek.

Volt Fesztival Flyer 20171122
Volt Fesztivál / Fotó: Rockvilág

Jó hír, hogy idén először 3, 4 és 5 napos bérletek is válthatók, hangzott el a sajtótájékoztatón.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból