Zandra Rhodes brit divattervező mindenkit arra biztat, hogy időben menjen orvoshoz

Zandra Rhodes-nál még az első hullám alatt rákot diagnosztizáltak. 

Időben észlelte a rendellenességet

Zandra Rhodes brit divattervező elárulta, hogy míg kollégái maszkokat varrtak, őt rákkal diagnosztizálták még a koronavírus-járvány első hulláma alatt, írja a The Guardian

Zandra Rhodes Rak
Zandra Rhodes / Fotó: David Parry/PA

„Egy barátom jött meglátogatni és jógaórát tartani. Amikor azt kérte, hogy vegyünk egy mély lélegzetet, és relaxáljunk, úgy éreztem, mintha tele lenne a gyomrom. Felkerestem a háziorvosomat, aki megállapította, hogy valóban olyan, mintha telt lenne. Beutalt röntgenre, és ott látták, hogy daganatom van” 

– nyilatkozta Rhodes az ITV híradójában. 

Rhodes-nál az év elején állapították meg a betegséget, és jelenleg tünetmentes. Mivel a Covid-19 miatt most rengeteg időpontot mondanak le az orvosok, ezért sok esetben késik a diagnózis. Rhodes most mégis arra biztatja az embereket, hogy azonnal menjenek orvoshoz, ha azt érzik, gond van.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

„Remélem, hogy az én példám is rávilágít, hogy bárkivel megtörténhet. Egészséges vagyok, nem iszom, nem dohányzom, kiegyensúlyozott életet élek – csak egy kissé munkamániásnak mondanám magam. Kérek mindenkit, hogy ha azt érzi, hogy valami nincs rendben, akár a legkisebb problémával is menjen orvoshoz még ezekben a nehéz időkben is. Most már minden a megszokott ütemben zajlik, számos projekten munkálkodom a 2021-22-es bemutatókhoz és még azok után is” – mondta Rhodes.

Gőzerővel készül a jövő szezonra

A jövőbeli terveinek részét képezi az Ikeával történő együttműködése 2021 szeptemberében, amely során a nagy kék bevásárlószatyor látványos, Rhodes-féle változásokon fog átmenni.

A kenti születésű, 80 éves divattervező a brit divatipar egyik legszerethetőbb alakja, akit azonnal felismerni rikító rózsaszínre festett hajáról, látványos sminkjéről, színes ruháiról és feltűnő ékszereiről. Az általa tervezett ruhák is ugyanilyen élettel telien élénkek, egymástól elütő színűek, és a minták kavalkádját hordozzák magukon. Karrierje az 1970-es években kezdődött, és az azóta eltelt 50 év során számos hírességet öltöztetett Diana hercegnőtől Freddie Mercury-ig.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

2003-ban megalapította Londonban a Divat- és Textilmúzeumot, mert úgy érezte, hogy kezdenek megfeledkezni a brit divatról. 2014-ben II. Erzsébet királynő dámává avatta, ami a lovagi cím női megfelelője. 

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból