Zoe Saldana elnézést kért, amiért eljátszotta Nina Simone énekesnőt

Zoe Saldana elnézést kért, amiért ellentétes bőrszíne ellenére is eljátszotta Nina Simone énekesnőt a Nina című filmben.

Bőrszíne nem volt megfelelő a szerephez

Az Angolkák sztárjaihoz és Jimmy Fallonhoz hasonlóan a színes bőrű Zoe Saldana is bocsánatot kért, amiért 2016-ban feketére sminkelve szerepelt Nina című, Nina Simone életrajzi filmben, írja a The Guardian.

Zoe Saldana
Saldana nem volt elég sötét bőrű a szerephez / Fotó: Mario Anzuoni

„Sohasem kellett volna eljátszanom Ninát. Nagyon sajnálom. Ma már jól tudom, és már soha többé nem tenném meg. Ő egy igazi nagyság, valaki másnak kellett volna eljátszania. Valaki másnak kellene elmesélnie az ő történetét” – vallotta Saldana egy interjúban.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Mindent meg kellett volna tennem, ami erőből telt, hogy a szerepet egy olyan fekete nő kapja, aki kivételesen sötét fekete bőrrel rendelkezik [/perfectpullquote]

– nyilatkozta a színésznő.

nina simone
Nina Simone bőrszíne sötétebb volt Saldanáénál / Fotó: Letras

Saldana Simone szerepének eljátszása során arcsötétítő sminket és orrprotézist használt. 2012-ben, mikor bejelentették a szereplőválasztást, az énekesnő lánya, Lisa Simone Kelly dicsérte ugyan a színésznő alakítását, de kiemelte, hogy megjelenés szempontjából nem volt szerencsés a választás.

Nina Official Trailer #1 (2016) – Zoe Saldana, David Oyelowo Movie HD

Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Like us on FACEBOOK: http://bit.ly/1QyRMsE Follow us on TWITTER: h…

Saldana korábban megvédte a szerepét arra hivatkozott, hogy ha Elizabeth Taylor eljátszhatta Kleopátrát, akkor ő is eljátszhatja Ninát, még ha ehhez sötétebb sminket is kell alkalmaznia. A film forgalmazója, Robert L. Johnson sajnálja, hogy az afroamerikaiak körében ez problémává vált. Ez arra emlékezteti őt, amikor a rabszolga-kereskedők elkülönítették a sötétebb és a világosabb bőrű feketéket egymástól. A női kisebbségeket támogató Queen Latifah énekesnő is kiállt Saldana mellett.

További problémák is voltak a film körül

A Nina című filmnek egyéb problémákkal is szembe kellett néznie, az író-rendező Cynthia Mort ugyanis kreatív nézetkülönbségek miatt beperelte a film producereit.

Idris Elba és Viola Davis radikális változásokat követelnek Hollywoodtól

Több mint háromszáz művész, köztük Michael B Jordan, a koronavíruson átesett és a termelőket támogató, Idris Elba és a Michelle Obamát is alakító Oscar-díjas színésznő, Viola Davis nyílt levélben arra kéri Hollywoodot, hogy határolódjon el a rendőrségtől és inkább a fekete közösséget támogassa, írja a The Guardian .

Később ezt visszavonta és úgy nyilatkozott, hogy egy film megvalósulásának különböző víziói lehetnek. „Másrészt, úgy gondolom, Zoe csodálatos volt… Nagyon büszke vagyok a filmre” – tette hozzá a rendezőnő.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból