Nézem Film Zoe Saldana elnézést kért, amiért eljátszotta Nina Simone énekesnőt

Zoe Saldana elnézést kért, amiért eljátszotta Nina Simone énekesnőt

Promóció

Zoe Saldana elnézést kért, amiért ellentétes bőrszíne ellenére is eljátszotta Nina Simone énekesnőt a Nina című filmben.

Bőrszíne nem volt megfelelő a szerephez

Promóció
- Advertisement -

Az Angolkák sztárjaihoz és Jimmy Fallonhoz hasonlóan a színes bőrű Zoe Saldana is bocsánatot kért, amiért 2016-ban feketére sminkelve szerepelt Nina című, Nina Simone életrajzi filmben, írja a The Guardian.

Saldana nem volt elég sötét bőrű a szerephez / Fotó: Mario Anzuoni

„Sohasem kellett volna eljátszanom Ninát. Nagyon sajnálom. Ma már jól tudom, és már soha többé nem tenném meg. Ő egy igazi nagyság, valaki másnak kellett volna eljátszania. Valaki másnak kellene elmesélnie az ő történetét” – vallotta Saldana egy interjúban.

Mindent meg kellett volna tennem, ami erőből telt, hogy a szerepet egy olyan fekete nő kapja, aki kivételesen sötét fekete bőrrel rendelkezik

– nyilatkozta a színésznő.

Nina Simone bőrszíne sötétebb volt Saldanáénál / Fotó: Letras

Saldana Simone szerepének eljátszása során arcsötétítő sminket és orrprotézist használt. 2012-ben, mikor bejelentették a szereplőválasztást, az énekesnő lánya, Lisa Simone Kelly dicsérte ugyan a színésznő alakítását, de kiemelte, hogy megjelenés szempontjából nem volt szerencsés a választás.

Nina Official Trailer #1 (2016) – Zoe Saldana, David Oyelowo Movie HD

Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Like us on FACEBOOK: http://bit.ly/1QyRMsE Follow us on TWITTER: h…

Saldana korábban megvédte a szerepét arra hivatkozott, hogy ha Elizabeth Taylor eljátszhatta Kleopátrát, akkor ő is eljátszhatja Ninát, még ha ehhez sötétebb sminket is kell alkalmaznia. A film forgalmazója, Robert L. Johnson sajnálja, hogy az afroamerikaiak körében ez problémává vált. Ez arra emlékezteti őt, amikor a rabszolga-kereskedők elkülönítették a sötétebb és a világosabb bőrű feketéket egymástól. A női kisebbségeket támogató Queen Latifah énekesnő is kiállt Saldana mellett.

További problémák is voltak a film körül

A Nina című filmnek egyéb problémákkal is szembe kellett néznie, az író-rendező Cynthia Mort ugyanis kreatív nézetkülönbségek miatt beperelte a film producereit.

Idris Elba és Viola Davis radikális változásokat követelnek Hollywoodtól

Több mint háromszáz művész, köztük Michael B Jordan, a koronavíruson átesett és a termelőket támogató, Idris Elba és a Michelle Obamát is alakító Oscar-díjas színésznő, Viola Davis nyílt levélben arra kéri Hollywoodot, hogy határolódjon el a rendőrségtől és inkább a fekete közösséget támogassa, írja a The Guardian .

Később ezt visszavonta és úgy nyilatkozott, hogy egy film megvalósulásának különböző víziói lehetnek. „Másrészt, úgy gondolom, Zoe csodálatos volt… Nagyon büszke vagyok a filmre” – tette hozzá a rendezőnő.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3