Talán ellentmondásosnak hangzik, de ha olajat kenünk a zsíros bőrre, csodát teszünk! A növényi olajok pozitív hatással vannak a faggyútermelésre, ezáltal csökkentik a pattanások és aknék kialakulásának valószínűségét.

A zsíros bőr és a pattanás kialakulása

A zsíros bőr a faggyúmirigyek túltermelésének az eredménye. A faggyúmirigyek természetes módon faggyút állítanak elő, ami a pórusokon keresztül jut a bőr felszínére. Az olaj célja, hogy az arcbőrön szétterülve hidratálja és védelmezze a bőrt. Mitesszer akkor alakul ki, ha az olaj elhalt hámsejtekkel keveredik és oxidálódik (“fekete pöttyök” jelennek meg). Ha megváltozik a bőr pH értéke és elszaporodnak bizonyos baktériumtörzsek (Propionibacterium acnes), akkor kialakul a pattanás.
A faggyútúltermelés felléphet hormonális változások hatására (serdülőkor, menstruáció, menopauza). Sőt, a faggyúmirigyek működését a táplálkozási szokásunk, bőrápolási rutinunk és a stressz mennyisége is befolyásolja. Gondoljunk csak bele, hogy pattanás mindig a legfontosabb randi, vizsga, munkahelyi prezentáció előtt jelenik meg az arcunkon!

A problémás bőr kezelése

A faggyútermelő mirigyeket működtető hormonok az androgének. Androgén hormonként ismert a dihidrotesztoszteron (röviden DHT-t), ez a tesztoszteron egyik variánsa és a nők szervezetében is jelen van. A faggyútermelést a DHT-szint blokkolásával, esszenciális zsírsavak segítségével hatékonyan tudjuk kordában tartani.
Sajnos a pattanásos bőrűek szervezetében alacsonyabb szintűek vagy jelentős mértékben hiányoznak ezek az esszenciális zsírsavak, így kívülről kell azokat pótolni. Zsíros bőrünkkel ezért akkor tesszük a legjobbat, ha olyan kozmetikumot választunk, amiben jelen vannak az esszenciális zsírsavakat tartalmazó növényi kivonatok!

A zsíros bőrűek gyakran elkövetik azt a hibát, hogy szárító, hámlasztó, mattító termékekkel próbálják az olajtól csillogó bőr problémáját orvosolni. Érdemes előbb a BIOLA Webshop bőrtípus tesztjét kitölteni, itt egyrészről megbizonyosodhatunk róla, hogy valóban problémás bőrrel van-e dolgunk, továbbá személyre szabott kozmetikumajánlást kaphatunk.

Szépítő növények zsíros bőrre

Arcápoló olajok segítségével tudjuk legegyszerűbben pótolni az esszenciális zsírsavakat, ezzel megakadályozva a túlzott faggyútermelést és a pórusok eltömődését. Zsíros bőrön az olajokat nappali és éjszakai arckrém előtt javasolt használni, úgy, hogy pár csepp olajat szétoszlatunk a bőrön és gyengéden bemaszírozzuk.
Tartózkodni kell a nehéz állagú krémektől és a komedogén összetevőktől, például a kókuszolajtól és a lenmagolajtól. Annál inkább javasolt a tápanyagban gazdag, de könnyű olajat használni, mint például a jojoba-, a szilvamag-, az inchi-, az argán- és a homoktövisolaj. Bátran válasszunk tisztító tulajdonságokkal rendelkező formulákat, mint a teafa vagy a kurkuma!
Megfelelő olajokkal bámulatos eredményeket fogunk elérni a zsíros, problémás bőrön!

Top sztorik a rovatból

casino lv bet

A legjobb módja az idő eltöltésének a gépeden/laptopodon otthon

Voltál már olyan helyzetben, hogy csak ülsz otthon, és nincs semmi dolgod? Mindannyiunknak voltak már olyan napjai, amikor mindenféle tevékenységet szeretnénk végezni, de nincs határozott elképzelésünk arról, hogy pontosan mi is tudna minket szórakoztatni. Szerencsére úgy döntöttünk, hogy cselekszünk abban a bizonyos témában, és adunk egy kis listát azokról a dolgokról, amelyeket a laptopodon vagy a számítógépeden csinálhatsz, és amelyekkel elütheted az időt, és hosszabb ideig elszórakoztathatod magad.

online kaszinó ultrasportsbet

8 alig ismert kaszinó Európában

Ha a 2020-as évvel kapcsolatban szókapcsolati játékot játszanánk, valószínűleg nem a “szerencsés” lenne az első dolog, ami eszünkbe jutna.

https-__biborfestek.hu_ - 2022 május - Cikk1

Miért érdemes klórkaucsuk bevonatot használni?

Vannak olyan helyszínek, ahol a külső hatások nagy veszélyt jelentenek a falakra nézve. Gondolunk itt például a vízre vagy a savas oldatokra. Ezek ellen védekeznünk kell, hogy meg tudjuk óvni a falfelületek épségét, tartósságát.

mesescuccok.hu - 2022 május - LinkMarketing - 2

A jó tolltartó 4 legfontosabb ismérve

Iskolakezdés előtt, főként az elsősök esetében komoly dilemma nemcsak a megfelelő iskolatáska, de a jó tolltartó kiválasztása is, egyrészt az óriási választék miatt, másrészt mert nem tudjuk, milyen szempontok alapján válasszunk.

https-__alphadenthigienia.hu_ - 2022 május - Cikk4

Gondolkozzunk környezetbarát termékekben cégeknél, intézményeknél is

Ma már számos környezetbarát termék megtalálható a piacon. Sokszor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ezeket csak saját, személyes felhasználásra gyártják, pedig nem! Minden ilyen termék alkalmas arra, hogy nagyobb mennyiségben, cégeknél, közintézményekben, kórházakban is használjuk őket. Sőt, a fenntarthatóság jegyében egyre inkább ajánlott is ebbe az irányba fordulni.

https-__multiyacht.hu_ - 2022 május - Cikk1

Luxuspihenés egy hajón

Azok számára, akiknek fontos a megfelelő vízi kikapcsolódás, ideális választásnak bizonyulhatnak a Cobrey Yachts elegáns és sportos hajói. A nagyszerű kivitelezésnek köszönhetően nemcsak a yachtok látványa, de az utazási élmény is lenyűgöző.

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet