Az alábbi ruhadarabokat és kiegészítőket kezdhetjük előtúrni a gardrób mélyéről.

Elő a retró darabokkal

A 2000-es évek hajnalán, az új évezred fordulóján már a levegőben érződött, hogy hamarosan új korszak köszönt be. A technológiai fejlődés mindenütt jelen volt és ugrásra készen állt, hogy aztán a 2010-es évektől a mindennapjainkban is berobbanjon. A divatban pedig most ehhez a két évtizeddel ezelőtti korszakhoz nyúltak vissza – ha szerencsénk van, még nem selejteztük ki egykori kedvenc csípőfarmerünket (és bele is férünk), de a régi kiegészítőink között egészen biztosan találunk olyat, amellyel szupertrendik leszünk.

A Bright Side írása alapján bemutatjuk, hogy tíz-húsz év után mely trendek kerültek ismét felszínre 2021-ben.

Crocs papucsok

2000-Es Evek Divattrendjei Visszatertek 1

Arról, hogy a Crocs miért dönthette sorra eladási számainak rekordjait mostanában, miután 2009-ben már-már úgy tűnt, hogy megszűnik a brand, egy korábbi cikkünkben már részletesen írtunk. A lábbelik hatalmas színválasztéka és személyre szabhatósága mellett a kényelem is mellettük szól.

Halászsapka

2000-Es Evek Divattrendjei Visszatertek 2

Az edényformájú Surda- vagy halászsapka az angolszász világban a ’80-as években robbant be a hiphop zenével együtt, majd a 2000-es években Jay-Z-nek köszönhetően terjedt el immár a mainstream kultúrában is. Igazából sosem ment ki a divatból, és ma olyan sztárok outfitjéhez is hozzátartozik, mint Bella Hadid, Kylie Jenner vagy Billie Eilish.

Mini hajcsipeszek

2000-Es Evek Divattrendjei Visszatertek 3

A 2000-es évek a hajgumik, csatok és egyéb fodrászati kiegészítők aranykora volt: minél többfélét tudtál magadra aggatni, annál menőbbnek tartottak. Ezek a többféle méretben és színben kapható lepke formájú hajcsiptetők annyira divatosnak számítottak, hogy a celebek is ilyet hordtak a tévében és a vörös szőnyeges felvonulásaik alkalmával.

Csípőnadrág

2000-Es Evek Divattrendjei Visszatertek 4

A csípőnadrág nagy visszatéréséről is beszámoltunk már korábban, ám ezt az eleve megosztó trendet azok biztosan nem fogadják kitörő örömmel, akik már húsz éve sem szívesen mutogatták a hasukat. Az egykor Christina Aguilera és Britney Spears névjegyének számító trend talán egy időre kiüti a végtelen ideje egyeduralkodó skinny-t.

Mobildíszek

2000-Es Evek Divattrendjei Visszatertek 5

Két évtizede a mobiltelefon hatalmas újdonságnak számított. A ’90-es évek végén elterjedt első, féltégla méretű modellek után kezdtek megjelenni az egyre kisebb, szinte gyufásdoboz méretűre összehajtható telefonok. A nők különféle csillogó fityegőkkel tették egyedivé a készülékeiket: az akkori telefonokon egy külön pici lyukat is kialakítottak csak erre a célra. Bár a mostani mobilokon már nincsenek ilyen lyukak, a celebek megoldották: a telefontokba fűzik a kis fityegőket.

Tréningruha

2000-Es Evek Divattrendjei Visszatertek 6

Paris Hilton, ha éppen nem valamelyik vörös szőnyegen vonult, valószínűleg a védjegyévé vált rózsaszín plüssmelegítőben kapták le a paparazzik, ami persze a brandnek is sokat hozott a konyhára. Most itt az alkalom, hogy újra megszedje magát a cég.

Kézi retikül

2000-Es Evek Divattrendjei Visszatertek 7

A franciák baguette-jéhez hasonlították azt a hónalj alá csapható kis női táskát, amely funkcionalitásában sokan kételkedtek, mégis hatalmas sikert aratott. A Fendi divatház 1997-ben dobta piacra, és bár mindig is lehetett kapni, 2019-ben újra bevetették. A többi nagy márka is elkészítette belőle a saját változatát, így már minden stílushoz kiválaszthatjuk a megfelelő táskát.

Kendők

2000-Es Evek Divattrendjei Visszatertek 8

Húsz évvel ezelőtt a nők főleg hajpántként hordták a különféle kendőket. Manapság a legnevesebb divattervezők karolták fel ezt a szerénynek számító kiegészítőt azzal, hogy a 2020-2021-es őszi-téli kollekcióikban felvitték a kifutókra is. A kendők-sálak pedig bizonyították, hogy bármely összeállítás méltó kiegészítője lehet.

Színes napszemüveglencsék

2000-Es Evek Divattrendjei Visszatertek 9

A 2000-es évek őrülete, a színes lencsék is visszatértek! A celebek már idén nyáron megmutatták a világnak a közösségi oldalaikon, hogy a szemünk védelmét nem csak szigorú színek biztosíthatják, hanem láthatjuk rózsaszínben is a világot.

Farmer tetőtől-talpig

2000-Es Evek Divattrendjei Visszatertek 10

Valaki szereti, valaki nem, de az tagadhatatlan, hogy a 2000-es évekre egyik legjellemzőbb trend a teljes farmerviselet. Alul és felül is farmert hordott Victoria Beckham, Naomi Campbell, Britney Spears és Justin Timberlake 2001-ben – vajon mostanában láthatjuk őket ilyet szetben?

Ha érdekel a divat világa, további cikkeket találsz a témában Design  rovatunkban.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet