Két nővérnek, akik elraboltak 13 gyereket és megöltek közülük ötöt, elengedtték 2001-ben kiszabott halálos ítéletüket.

Felhasználták őket

A 43 éves Seema Gavit és a 48 éves Renuka Shinde ellopták a gyerekeket, hogy kisebb bűncselekményekhez és koldulásra használhassák őket, és véget vetettek életüknek, ha nem működtek együtt, vagy nem hagyták abba a sírást – írta a Daily Star.

Gavit és Shinde édesanyja, Anjana Bai is részt vett a szörnyű bűncselekményekben, de 1997-ben meghalt, miközben az ügy a bíróságon folytatódott. A Legfelsőbb Bíróság ítélete mindenesetre felvázolta, hogyan ütötte az egyik áldozat fejét egy vasrúdhoz, miközben a nővérek csak nézték.

Az ügyészség által említett tragédiák között szerepelt egy hét hónapos csecsemő is, akit leejtettek, mert állandóan sírt. Egy külön eset során pedig egy kétéves kisfiú lógott fejjel lefelé. Egy másik ártatlan gyerek is miattuk halt meg, amikor Gavit és Shinde addig tartották a víz alatt, míg meg nem fulladt.

Mérsékelték a büntetést

Bár a szörnyű párost 2001-ben halálra ítélték, és a döntést 2004-ben a Bombay-i Legfelsőbb Bíróság is helybenhagyta, a büntetésüket mégis életfogytiglani börtönbüntetésre mérsékelték.
A bíróság szerint az állam kormányának késedelme és közömbössége a kegyelmi kérvényük kezelésében azt jelentette, hogy a büntetés csökkenthető.

„A gyilkosságok egy elvetemült elmére mutattak, amely minden kényszer nélkül ölt. De azt mondják, a börtönben még a legkeményebb dió is megreped, és azon töpreng, hogy mitől került oda” – szólt a Legfelsőbb Bíróság közleménye.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet