2020 óta nem mozdul ki a házából az a török férfi, aki 14 hónapja covid-fertőzött.

A leukémia is gyengíti

Egy török férfi 14 hónapja folyamatosan pozitív koronavírustesztet produkál, 2020 novembere óta még a saját házát sem tudta elhagyni – közölte a Telex.

Muzaffer Kayasan a koronavírus első hullámában fertőződött meg, majd utána ismét elkapta a betegséget, amely azóta is tart. Az 56 éves férfi először kilenc hónapot töltött kórházban, majd ötöt az otthonában. Eddig összesen hetvennyolszor tesztelték, mindig pozitív eredményt kapott.

Az orvosok szerint Kayasan azért esik folyamatosan vissza a betegségbe, mert gyenge az immunrendszere, emellett pedig leukémiája is van. Ám azt még egyáltalán nem sikerült megfejteniük, mi okozhatja a folytonos betegséget.

Oltást sem kaphat, hiszen sose gyógyult fel

“Biztosan a női verzióját kaptam el a Covidnak, azért van ennyire megőrülve értem” – nyilatkozta Muzaffer Kayasan, aki az ablakon keresztül tudja tartani a kapcsolatot a szeretteivel.
Ráadásul a férfi még a koronavírus elleni vakcinát sem tudja felvenni, ugyanis Törökországban az kérheti az oltást, aki felgyógyult a betegségből és nem található fertőzés a vérében.
Tanulmányok szerint a Covid-fertőzés után a legyengült immunrendszer hajlamos az újrafertőződésre, a török férfi esetében pedig a leukémia is nagy szerepet játszhat. Elképzelhető, hogy a betegség áll annak hátterében, hogy nem alakult ki a szervezetében ellenanyag.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk