Százszavas novellákból köszön vissza az igazi Budapest

102 0925 1

De százszor 100 szóban már tökéletesen – legalább is ez derült ki a 100 szóban Budapest irodalmi pályázat eredményhirdetésén. A Mindspace szervező csapata 1036 beérkezett történetből választotta ki a száz legjobbat, amelyek közül tizenkettőt ki is állított a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár aulájában.

Hajós Eszter: A felnőtt gyermek tudatalattija

Img 3827

Hajós Eszter Bejárati égbolt címmel debütált a Könyvfesztiválon. Prózakötetével? Nincs kimondva, nincs eldöntve, vagy talán el van, de ez már megmarad az ez már megmarad az írónak, alkotói hátradőlés, hogy tessék akkor gondolkodni!

Moravszki Kata: A Facebook-chat és gólyás pulcsi művészete

Profile Pic E1508416528860

Moravszki Kata fiatal kora ellenére nem először került reflektorfénybe izgalmas munkái kapcsán, legutóbb a diplomamunkájával keltett feltűnést a 2017-es Best of Diploma kiállításon. Eddigi munkásságáról, Zágrábban töltött félévéről és a frissen napvilágot látott BRUTE-kollekcióról kérdeztük.

Kedi, a másfél órás költői cicagif

Kedi Kiemelt E1507726885170

“Aki az állatokat nem szereti, az embereket sem képes” – Ceyda Torun török rendező dokumentumfilmje békés sziget a cica– kontent viharos óceánjában, amely remek filmes érzékenységgel ábrázolja a macskák harcias szabadság- és az emberek sokféle módon megnyilvánuló állatszeretetét.