Nagyon nehéz ez: toplistát írni és még sorrendbe is rakni. De nem leszünk most gyengék, nem keresünk kibúvókat! Odatesszük az arcunkat emellé az alábbi 10 lemez mellé, ahová nem fért be az új Arctic Monkeys vagy a bombasikerű Astroworld, kimarad Cardi B vagy a Taboo. Pedig ezek nagyon jó lemezek, tényleg! De 2018 akkora év volt, hogy tízet kiválasztani hülyeség. A bátrak viszont néha hülyeségeket csinálnak. És mi bátrak vagyunk, olyannyira, hogy bevállaljunk márciusban, tessék-lássék: 2018 legjobb külföldi albumai!

11Ariana Grande – Sweetener

Ariana Grande / Fotó: The Edge

Ariana Grande pofátlan eszközökkel növeli mostanság a saját kulturális relevanciáját. Hála Istennek! Több évnyi sablonértékesítés és butapop-gyártás után kiadta a Sweetenert.

Ez a lemez pedig izgalmas és kísérletező. Más kérdés, hogy ezért Arit kell-e égig emelni vagy a producer Pharell Williams-t.

De az album szempontjából oly mindegy.

Nicki Minaj Trumpnak: “Illegális bevándorlóként jöttem ebbe az országba”

“Illegális bevándorlóként jöttem ebbe az országba 5 éves koromban” – írta Instagramjára a rapper. Nicki Minaj Saint James, Port of Spain-ben született, Trinidad és Tobago-ban. – folytatta az énekesnő. 1.6m Likes, 32.7k Comments – Barbie® (@nickiminaj) on Instagram: “I came to this country as an illegal immigrant @ 5 years old.

A címadó dal olyan catchy és okos, hogy megőrülsz! A Nicki Minajjal közös Light is coming pedig akkora flókkal van tele, hogy nem csodálkoznék, ha Ariana Grande rajta maradna hiphopon.

Ariana Grande – raindrops (an angel cried) (Audio)

Music video by Ariana Grande performing raindrops (an angel cried) (Audio). © 2018 Republic Records, a Division of UMG Recordings, Inc. http://vevo.ly/VxS5HR

Ja, bocs, már megtette! Az azóta megjelenő Thank u next album is kritikai siker kett, ahogy ő egy személyes interjúban nyilatkozta, konkrétan az életét mentette meg azzal, hogy dolgozott rajta. Ennek pedig nagyon örülünk, hiszen Grande a tragédiafeldolgozás a popzene kódjain keresztül című történetben mérföldkő lett a globális pokultban.