Többszáz fős vendégsereg, hetedhét országra szóló kerti fogadás, élőzene és menyasszonytánc. Csak pár tényező a sok közül, amelyet az idén nyárra tervezett esküvői szezon alatt egy lagzin sem valósíthatnak meg az életüket összekötni készülő szerelmesek.

A kevesebb néha több

Fenti állítás mire nézve lehetne igazabb, mint egy szerelmes pár nagy napjára – legalábbis, ha magára a házasságkötés aktusára gondolunk. Jó esetben egy esküvő egyszeri és megismételhetetlen élmény. Legyen szó szűkkörű, visszafogott vacsoráról vagy többszáz fős mulatságról, mindenki arra vágyik, hogy a legkülönlegesebb emlékeket hozza ki a nagy napból.

Koronavírus Esküvői Szezon
/ Fotó: İssam Rimawi – Anadolu Agency

A koronavírus járvány miatt az esküvői szezon teljes átalakuláson megy keresztül, nem kis kihívás elé állítva az esküvőszervezőket. A kompromisszumok sora, amelyeket a házasulandók megkötni kényszerülnek, egyre csak bővülni látszik.

A vendéglista maximum 30 főt számlálhat, az álló- vagy ülőfogadás szóba sem jöhet, a rezesbandáról nem is beszélve.

Gyakorlatilag minden, ami egy házasság ünneplésére hivatott, idén biztosan csak hiú ábránd marad. Mi marad tehát az életüket összekötni vágyóknak, ami miatt félelem helyett izgatottan készülhetnek a nagy napra?

Esküvői szezon pro-kontra: család vagy barátok?

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk év elején, Beatrix hercegnő, II. Erzsébet királynő 31 esztendős unokája május 29-én ment volna férjhez olasz ingatlanmágnás vőlegényéhez, de a szigorítások alól még a királyi sarj sem kivétel, a hercegnő is elhalasztani kényszerült a ceremóniát.

Július 4-től ugyan a brit kormány lazítani látszik a hónapok óta tartó rendkívüli intézkedéseken, és immár a bárok és éttermek nagy része is újranyithat majd, továbbra is szigorú szabályok szerint egedélyezett csupán gyülekezni, és a szociális távolságtartás a jövőben is elengedhetetlen lesz.

A szociális buborék fogalmának értelmében beltéren együtt ünnepelhet két külön háztartásban élők egy-egy csoportja, illetve kültéren hat főig bezárólag egy kisebb baráti társaság – ebben az esetben nem szükséges az egy háztartásban élők vendéglistájának összeállítása. A szertartást azonban a lehető legrövidebb időn belül kell levezényelni, és még azt is megszabja az új rendelkezés, hogy a gyűrűk átadása előtt és után a jegyeseknek kezet kell mosniuk. A hitvesi csókot megelőző óvintézkedésekről azonban nem szól a fáma.

Mindenkit vagy senkit

A Dél-Koreában többmillió hívet számláló Szentlélek Társasága a Világ Kereszténységének Egyesítéséért, más néven Egyesítő Egyház vallási mozgalom, amelyet Mun Szonmjong alapított 1954-ben, februárban még megtartotta a több mint hatezer jegyespárt összeboronáló tömegházzasság rendezvényét.

In sickness and in health: S. Korea mass wedding defies virus fears | AFP

Thousands of couples – some in facemasks – tie the knot in a mass Unification Church wedding, despite concerns in South Korea over the spread of the coronavi…

Az egyház szlogenje – Egy család Isten színe előtt – alapján nemzetközi vegyesházasággokkal próbálják megteremteni a világbékét és Isten eredeti ideálját. Az egyház felfogása alapján a tömegházasságok során a fiatalok megkapják Isten áldását, melynek helyes alkalmazásával örökre együtt maradhatnak, a haláluk után a szellemi világban is.

Élveboncolás szeretettel – Házassági történet – Kritika

A Házassági történet igazi fesztiválsiker, a teljeskörű bemutatót hatalmas várakozás előzte meg. A kritikusok imádják, jelenleg a Rotten Tomatoes oldalán 96%-on áll. Pedig önmagába véve témájában úgy tűnhet, hogy Baumbach nem fedezi fel újra a tüzet. Éppen ellenkezőleg. Az Adam Driver és Scarlett Johansson főszereplésével készült történet a legklasszikusabb filmes technikákkal, egy sokszorosan elcsépelt témát, a válást mutatja be.

A romantika mint faktor mindezek alapján minimálisra csökken az idei esküvői szezon alatt. Nem meglepő, hogy a házasulandók nagy része későbbi időpontot igyekszik keresni a mennyegzőre. Sokak számára azonban az előre lefoglalt helyszínekért kifizetett foglaló, a megrendelt ételmennyiség, a ruhabérlés vagy vásárlás olyan gigászi összegek elvesztését jelentené, hogy templomban vagy házasságkötő teremben, de kénytelenek mégis megtartani a ceremóniát.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.