Követem Élet + Stílus 21 Halloween-jelmez, amitől végre a nagyi sem kap sikítófrászt!

21 Halloween-jelmez, amitől végre a nagyi sem kap sikítófrászt!

Promóció

Magyarországon, az Y generáció előtti lakosság többsége nagyjából a Nemzeti Dalban foglaltak szerint gondolkodik az októberből november hónapba forduló napokról.

Promóció
- Advertisement -

A húsz évenkénti generációváltások sorozatának, a “nyugati” kultúrák által támogatott szervezetek népnevelői munkájának, valamint a média által is überkúlnak beállított jelmezesdi erdeményeként azonban végre hazánban is kezd feloszlani a selytelmes köd, ami a Halloween-jelenséget övezi. És már nem csak a hol sírjaink domborulnak, unokáink leborulnak kezdetű soroknak van létjogosultsága.

Halloween vs. Mindenszentek vs. Halottak Napja

Jó hírünk van mindenki számára, akit még a kétségek kopogó szellemei gyötörnének: a Halloween – bár a naptár szerint előbb tartják – sosem tör a Mindenszentek vagy a Halottak Napja babérjaira! Előbbi a történelem folyamán szorosan összekapcsolódott az ősszel tartott ősi kelta Samhain pogány ünneppel. Úgy hitték, az elmúlt évben meghalt emberek lelkei ezen az éjjelen vándorolnak át a holtak birodalmába. November 1-jén tartják, és a katolikus egyház ekkor emlékezik meg az üdvözült lelkekről. Utóbbi pedig keresztény ünnep az elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben lévő hívekért. Az ünnepet minden évben november 2-án tartják.

A Halloween pedig egy kelta hagyományból ered. Hajdan jellemzően az angolszász országokban ülték meg, október 31. éjjelén.

A kelták eredetileg Crom Cruach Istent, a boszorkányok, druidák és démonok istenét ünnepelték Halloween idején, a kelták évfordulóján, bő termést remélve tőle. A Halloween szó óangol eredetű.

Reméljük, az alábbi jelmez-válogatással meg tudjátok győzni végre a nagyit is, hogy mekkora buli is ez az egész. Ha esetleg kétség övezi az alábbi fotók után is, mutassátok meg neki az Orbán Viktor- vagy éppen a Soros György-jelmezt! Kommentben várjuk a kedvenceiteket! 

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3