Követem Élet + Stílus 21 Halloween-jelmez, amitől végre a nagyi sem kap sikítófrászt!

21 Halloween-jelmez, amitől végre a nagyi sem kap sikítófrászt!

Promóció

Magyarországon, az Y generáció előtti lakosság többsége nagyjából a Nemzeti Dalban foglaltak szerint gondolkodik az októberből november hónapba forduló napokról.

Promóció

A húsz évenkénti generációváltások sorozatának, a “nyugati” kultúrák által támogatott szervezetek népnevelői munkájának, valamint a média által is überkúlnak beállított jelmezesdi erdeményeként azonban végre hazánban is kezd feloszlani a selytelmes köd, ami a Halloween-jelenséget övezi. És már nem csak a hol sírjaink domborulnak, unokáink leborulnak kezdetű soroknak van létjogosultsága.

Halloween vs. Mindenszentek vs. Halottak Napja

Jó hírünk van mindenki számára, akit még a kétségek kopogó szellemei gyötörnének: a Halloween – bár a naptár szerint előbb tartják – sosem tör a Mindenszentek vagy a Halottak Napja babérjaira! Előbbi a történelem folyamán szorosan összekapcsolódott az ősszel tartott ősi kelta Samhain pogány ünneppel. Úgy hitték, az elmúlt évben meghalt emberek lelkei ezen az éjjelen vándorolnak át a holtak birodalmába. November 1-jén tartják, és a katolikus egyház ekkor emlékezik meg az üdvözült lelkekről. Utóbbi pedig keresztény ünnep az elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben lévő hívekért. Az ünnepet minden évben november 2-án tartják.

A Halloween pedig egy kelta hagyományból ered. Hajdan jellemzően az angolszász országokban ülték meg, október 31. éjjelén.

A kelták eredetileg Crom Cruach Istent, a boszorkányok, druidák és démonok istenét ünnepelték Halloween idején, a kelták évfordulóján, bő termést remélve tőle. A Halloween szó óangol eredetű.

Reméljük, az alábbi jelmez-válogatással meg tudjátok győzni végre a nagyit is, hogy mekkora buli is ez az egész. Ha esetleg kétség övezi az alábbi fotók után is, mutassátok meg neki az Orbán Viktor- vagy éppen a Soros György-jelmezt! Kommentben várjuk a kedvenceiteket! 

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3