2500 partizó repült át 2021-be illegálisan egy Franciaországban rendezett szilveszteri rave-bulin.

A révület még most is tart

A december 31-én kezdődő illegális szulveszteri bulit egy kiüresedett hangárban hirdették meg, egyelőre ismeretlen szervezők. A hatóságok figyelmét eddig elkerülő összejövetelt titkos csoportokban, alulról szerveződve promotálták egymás között a résztvevők. A bulizók között nem csupán francia, de olasz, spanyol, brit, belga fiatalok is feltűntek.

A helyszínre vonuló francia hírügynökségeknek a rendezvényről távozó helyi fiatalok azt nyilatkozták, két hangárban kétfajta bulit is szerveztek a bretagne-i kisvárosban.

A kijárási tilalom sem tartotta vissza a fiatalokat

Franciaországban jelenleg a magyarországihoz hasonló, este 8 órakor kezdődő és hajnali hatig tartó kijárási tilalom van érvényben. A tömeges technobulit pénteken észlelő rendőrség és a résztvevők egy csoportja összetűzésbe keveredett, ahol legalább három rendőr megsérült, egy járőrautót felgyújtottak, és három másikat megrongáltak.

LIEURON : RAVE-PARTY RASSEMBLE 2500 FÊTARDS

Cette nuit, 1er janvier 2021, une grande rave-party a eu lieu cette nuit à Lieuron. Elle se poursuit ce soir.

A hírek szerint a buli még jelen pillanatban is tart. Az AFP-nek nyilatkozó egyik partizó állítása szerint nagyon kevesen akadtak, akik maszkban táncoltak, vagy akik betartották volna a járványügyi helyzetben elvárt távolságtartási kötelezettséget. Egyes résztvevők abban bíznak, hogy a szilveszteri tivornya keddig is eltart majd.

Kapcsolódó cikk

Franciaországban a koronavírus-járvány kezdete óta eddig 2 és fél millió esetet regisztráltak, és 64 892 halálozást kötnek a pandémiához. A lieuroni hangár környékről kivezető utakat lezárták. A rendőrség nagy erőkkel helyszínel, és eddig többszáz szóbeli figyelmeztetés osztottak ki. A bulin megjelentek a mentősök is, akik maszkok és kézfertőtlenítők kiosztásával igyekeznek minimalizálni a fertőzés terjedését.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.