Minden helyszíni tudósító megemelheti a kalapját a brit-német-luxemburgi származású Philip Crowther előtt, aki az AP tudósítójaként hat különböző nyelven tudósít Kijevből, Ukrajna fővárosából.

Anyanyelvi szinten beszéli azokat

Crowthernek saját Wikipédia oldala is van már, amelyet az elmúlt időben hoztak létre, miután az egész világ felfigyelt a férfi nem mindennapi nyelvtudására és beszédkészségére. Crowther ugyanis nem csak úgy elhablatyolja az új információkat, hanem folyékonyan, anyanyelvi szinten tálalja őket – írta a LadBible.

A nagy népszerűséget egy friss videó hozta meg számára, amelyben ismeretlenek összevágták a különböző tévétársaságoknak adott megszólalásait a további hat nyelven: angol, luxemburgi, spanyol, portugál, francia és német.

Már nyolc éve zajlik a háború az oroszok által támogatott erőkkel keleten, a Donbász régióban. Ennek ellenére a fővárosban, Kijevben viszonylag nyugodt a helyzet

– mondta egyébként Crowther a tudósításban.

Fotóriport az ukrán helyzetről

Mint beszámoltunk róla, az ukrán kormány tájékoztatása szerint orosz tankok és csapatok gördültek át a határon a teljes körű háború kihirdetése után, és Putyin az ország legagresszívabb akcióját indította el az 1979-es afganisztáni szovjet invázió óta.

Az orosz elnök által különleges katonai műveletnek nevezett invázió bejelentésekor Putyin dermesztően hazája atomarzenáljára hivatkozott. Ennek következményéről, Oroszország ukrajnai inváziójának hatásáról képekben is beszámoltunk, amelyeken láthatóak a földig lerombolt épületek és a lövedékek által sokkolt ukrán civilek a törmelékek között.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.