Vlagyimir Putyin kudarcot vallott „minden katonai céljában” – állítja a Királyi Haditengerészet egyik vezető tisztje.

Sir Tony Radakin brit admirális szerint az invázió “stratégiai hiba” volt, amelyet Vlagyimir Putyin követett el, írja a DailyStar.

Sir Radakin azonban figyelmeztetett, hogy a “stratégiai hiba” és az azt követő Ukrajna invázió olyan konfliktus lehet, amely valószínűleg “hosszú ideig” tart majd.

Putyin minden katonai stratégiai célkitűzésében kudarcot vall. Ukrajnát akarta leigázni, ez nem fog megtörténni. Át akarta venni az irányítást a főváros felett, láttuk, hogy korábban vereséget szenvedtek

– jelentette ki. “Láttuk, hogy meg akarja gyengíteni a NATO-t. A NATO most sokkal erősebb, és Finnország és Svédország is csatlakozik. Meg akarta törni a nemzetközi elszántságot. Nos, ez valójában megerősödött ebben az időszakban” – tette hozzá.
Ennek ellenére Radakin admirális óvatosságra intett, mondván, hogy Ukrajna térnyerése “nem vezet automatikusan győzelmekhez máshol”.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.