A porszívózás az a házimunka, amitől sokan valósággal irtóznak. Időrabló tevékenység, fárasztó is, ráadásul a hagyományos porszívók többsége zajos. Szó mi szó, porszívózni valóban nem a világ legszórakoztatóbb dolga.

Manapság azonban már van alternatívája a klasszikus értelemben vett porszívózásnak. A Házirobotok.hu webáruházban kapható robotporszívók ugyanis megfizethető áruknak köszönhetően egyre több háztartásban vannak jelen.

Fontos alaposan elolvasni a tájékoztatót

Bár a porszívó robotok kétségkívül megérik az árukat, igaz ami igaz, nem két fillérbe kerülnek. Éppen ezért érthető, ha vigyázni szeretne rá az, aki megvásárol egy ilyen hasznos eszközt. Ki akarná már a beüzemeléskor gajra vágni?

Érdemes elolvasni a robotporszívóhoz tartozó leírást és betartani a pontos lépéseket. Ha valaki még ezt követően is bizonytalan volna, akkor ez a cikk segíthet neki megbizonyosodni arról, hogy mindent jól csinál. A következő sorokban inkább kiegészítjük, semmint elmagyarázzuk a porszívó robotok használati útmutatóját.

A robotporszívók üzembe helyezésének előkészületei

Fontos, hogy először keressük meg a használati útmutatót, és a garancia is legyen érvényesítve. Ha bármi történik a porszívó robottal, ingyenes a javítása a szavatossági időn belül, ám ehhez meg kell lennie a szükséges papíroknak.

Célszerű a kicsomagoláskor tételesen ellenőrizni, hogy minden eszköz és tartozék megvan-e, nem sérült-e bármi.

Az első lépések

Az első teendő az, hogy aktiváljuk a porszívó robot aksiját. Ehhez a hátára kell fordítani az eszközt. A kilógó sárga szalagot egy bátor mozdulat segítségével ki kell húzni. Ekkor a Roomba le fog játszani egy dallamot, így jelezve, hogy sikeres volt a művelet.

Az akkuban kevés a töltés ilyenkor, ezért érdemes beindítani a robotot és hagyni, hogy nullára lemerítse magát. A dokkolóállomás legyen hozzáférhető helyen, áram alatt, valahol a fal mellett.

Amint lemerült a robot, rá kell tenni a dokkolóra. Egy villogó LED fény jelzi, ha töltés alatt áll. Amikor feltöltődött a porszívó robot akkumulátora, akkor a kijelző folyamatosan zöld lesz. Ekkor már élesben be is lehet vetni.

Tippek, amiket érdemes megfogadni

A robotporszívó ügyes eszköz, ám nem varázsló. Célszerű a kiálló tárgyakat eltávolítani vagy megakadályozni azt, hogy a robot nekik tudjon menni. A radiátorok, egyes éles lábbal rendelkező bútorok esztétikai sérüléseket tudnak okozni a robotban.

Maga a porszívó robot is kárt tud okozni. Egy ingatag vázát könnyen feldönthet, mint ahogyan egy földön felejtett üdítős flakont vagy bármilyen más törékeny tárgyat. Jobb, ha ezeket eltávolítjuk a padlóról, mielőtt szabadon engedjük a robotot.

Ne engedjük vizes felületen dolgozni a robotporszívót. Ha mégis folyadékkal találkozna, azonnal le kell állítani lehetőség szerint, és a hátára kell fordítani. Az akku kivétele után hívjuk a szervizt!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.