Akad olyan márka, amit senkinek sem kell bemutatni, hiszen hosszú évtizedek óta az órapiac vezetői közé tartozik. Különlegessége, hogy szinte bármely árkategóriában képviselteti magát.
Cikkünkben a Seiko legújabb modelljét, a különleges Solar GMT búvárórát mutatjuk be, sőt, mindjárt kettőt is, hiszen két modell is született ebben a kategóriában: az SFK001J1 és az SFK003J1. Ez a két modell azért is páratlan szerkezet, mivel ritkán hallhatunk minőségi kvarc GMT búváróráról.

Seiko, a kvarcórák mestere

A márka mindig is híres volt minőségi és innovatív darabjairól, az Órashop.hu Seiko óráira pillantva nem is kérdéses, hogy miért. Mutatós külső, megbízható belső – ez mindenképpen értékálló befektetést jelent. A Seiko ráadásul az utóbbi időben több innovatív modellt is piacra dobott: ne feledjük a mechanikus órák kedvelőinek készített 5 Sports órákat GMT kombinációval, napjainkban pedig a kvarc szerelmeseinek érkezett egy ilyen modell.

Mi is az a GMT komplikáció?

A GMT komplikációval az analóg kijelzésű órákon is képesek vagyunk egyszerre több időzóna idejét is követni. Ezt egy pluszban elhelyezett mutatóval érik el, melyen a miénktől eltérő időzónát kell beállítani. Ennek a mutatónak a jelzését egy plusz skála segítségével olvashatjuk le. Aki tehát több időzóna idejét is nyomon szeretné követni analóg órájával, annak a GMT komplikáció pillanatok alatt lehetővé teszi ezt a szolgáltatást.

Az SFK001J1 és az SFK003J1 külseje

Ránézésre ismerős lehet ez a két modell, és ez nem is csoda, hiszen a nagyon népszerű Seiko Sumo moldellhez nyúltak vissza a tervezők. Az SFK001J1 modell kék számlapot, míg a SFK003J1 modell zöld számlapot kapott, valamint modern külsőt adtak nekik.

A Seiko Sumo 2007-ben jelent meg, és a mai napig az egyik legnépszerűbb modellje a márkának. A Sumo becenevet robosztus megjelenésének köszönheti, hiszen 45mm-es mérete kiemeli a többi óra közül, illetve a 12-es jelzés jellegzetes szumós alakzatot ábrázol.

Miben hasonlít a két új modell a népszerű elődre?

A két új modell megőrizte elődje robosztus megjelenését, a jellegzetes nemesacél tokot, a 4 óránál lévő nagyméretű koronát. Továbbá az indexek itt is nagy méretűek, a mutatók pedig igencsak szélesek. Nagy újdonsága a Solar kvarc technológia, ami lehetővé teszi a pontosságot és a könnyed használhatóságát.

Az modellek újításai

A solar-kvarc szerkezet napelemes része jóvoltából a pontos működést a fényenergia biztosítja. Külsejét tekintve pedig igazi újdonság a GMT komplikáció, ami megjelenítésében is egyedivé varázsolja a számlapot. A kék és a zöld számlapon is remekül mutat a narancssárga színű extraként felszerelt mutató, valamint a narancssárga GMT felirat.

A GMT funkciójához 24 órás skála dukál, ez pedig a számlapon lett elhelyezve, ezáltal a lünetta megmaradhatott az eredeti búvár funkciónál. Az óra tehát két legyet is ütött egy csapásra, GMT óra és működő búváróra is egyben 200M vízállósággal.

A zafírkristályból készült üveg nagyon ellenálló, így a mindennapok kihívásait könnyedén veszi, vízállósága miatt pedig akár minden szituációban viselhető értékálló, kiváló ár-érték arányú óra.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.

1-3

Ki lőtt 10 gólt egy focimeccsen?

A modern futball nagyrészt a védekezésre koncentrál – túl sok meccs végződik 0:0-s eredménnyel, három gól pedig eredményessé teszi a mérkőzést a szurkolók és a megfigyelők szemében.