1921-ben Charles H.„Chuck” Taylor kosárlabdázó felkeresi a Converse chicagói irodáját, hogy panaszt tegyen az edzőcipőre, ami kidörzsöli a bőrét. Ez a forradalom kezdete.

Az 1908-ban Marquis Mills által alapított vállalat kezdetben mindenekelőtt gumicsizmák gyártására specializálódott. Az első fordulat 1915-ben következett be, amikor a brand sportcipők gyártására koncentrált. Ahogy azt feltételezhetjük, ezek nem voltak különösen kényelmesek. Tylor beavatkozása azonban messzemenő következményekkel járt: a sportoló azt javasolta a Converse-nek, hogy hozzon létre egy speciális kosárlabdacipő-kollekciót, és elkötelezett támogatója lett. Nem meglepő, hogy a tornacipőt később róla nevezték el, és Converse Chuck Taylor All Star néven vált ismertté. A következő évtizedekben a modell a popkultúra része lett – a Converse cipőket viselték a metál, punk és grunge zenészek, a leghíresebb filmbokszoló Rocky Balboa és a Doctor Who című kultikus tévésorozat főszereplője. Az amerikaiak több mint 60 százalékának volt vagy van Converse lépője, és világszerte több mint egymilliárd modellt adtak el. A férfiaknak, nőknek és junioroknak szánt, klasszikus fekete-fehér Converse Chuck Tylor All Star tornacipők csak méretben különböznek, így tipikusan uniszex lábbelik, amik mindenkinek jól állnak. Egy évszázad elteltével a Converse-ek legklasszikusabb változatát szinte változatlanul árulják, ami nem jelenti azt, hogy a brand nem kísérletezik az ikonikus fazonnal.

A szivárvány minden színében pompázó streetwear

A Chuck Taylor All Star összetéveszthetetlen, nyers megjelenését egy vászon felsőrész, amit a lábujjak környékén gumiborítással erősítettek meg, egy brandjelzéses rátét, illetve egy fekete csíkkal díszített talp és „gyémántos” futófelület képezi. Az ’50-es évek végén megjelent a piacon egy rövid szárú változat, amit többek között a szörfösök népszerűsítettek, akik ezt a modellt részesítették előnyben, mivel könnyen levehető volt a strandon. Bár a fekete-fehér színállás még mindig a legnépszerűbb, a márka hamar elkezdett kísérletezni az anyagok színeivel – a ’70-es években például az egyetemi csapatok színeiben kínált tornacipőket, hogy a játékosok és szurkolóik kifejezhessék szolidaritásukat csapatukkal. Ma már a Chuck Taylor All Star cipő számos színváltozata megtalálható: hófehér és lágy pasztellszínű női modellek, sötétzöld, piros és fekete férfi és uniszex modellek, illetve mintás felsőrészű vagy a talp szélén többszínű csíkkal díszített verziók. A Converse-nek minden szezonban sikerül meglepnie minket!

Magasabb szinten

A híres cipő színvilágának evolúciója lenyűgöző, de ugyanilyen látványos változások történtek a talp szintjén is. Milyen innovációkról híres ma a Converse? A női tornacipők egyértelmű fejlődésen mentek keresztül, az utcán a Lift széria modelljei uralkodnak, azaz a magasított talpú cipők, amik nemcsak az utcai trendekbe simulnak be, hanem jó arányérzékkel is készültek. Ez azonban még nem a kísérletek vége! Az amerikai brand tervezői a futurisztikus inspirációkat és a retró elemeket kombinálták, hogy megalkossák minden idők egyik legjellegzetesebb modelljét: a Converse Run Star Motion. A textil felsőrész, ami szinte 1:1 arányban a márka zászlóshajójáról készült, masszív, rétegelt talppal találkozik, amit cikcakkos széllel és bordázott futófelülettel láttak el. Ez a cipő teljes mértékben kifejezik a nagyváros energiáját, sokszínűségét és lendületét.

A massachusettsi tervezők kreatív felfedezései természetesen nem állnak meg itt. Fedezd fel a brandet, ami a szabadság és a szabad önkifejezés szimbólumává vált! A Converse tornacipő – férfi és női modellek a legújabb dropokból – várnak a Sizeernél.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.

1-3

Ki lőtt 10 gólt egy focimeccsen?

A modern futball nagyrészt a védekezésre koncentrál – túl sok meccs végződik 0:0-s eredménnyel, három gól pedig eredményessé teszi a mérkőzést a szurkolók és a megfigyelők szemében.