A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a XI. kerületi kórházhoz, ahol megkezdték az oltást és az életmentést.

Műszaki berendezés okozhatta

Vasárnap reggel fél 8 körül tűz ütött ki a Szent Imre kórház A épületének földszintjén, valószínűleg egy műszaki berendezés miatt.
A tűz nem volt túl nagy, de percek alatt füst borította el az épületet, amely miatt több tucat beteg és dolgozó szaladt ki az udvarra. 

A harmadik emeleti intenzív osztályon lévők azonban csak az erkélyekre tudtak kimenekülni, mert sok beteg oxigénre van kötve – emiatt nem tudták sem levinni, sem otthagyni őket az ápolók és orvosok – írta a Blikk.

Szent-Imre-Korhaz-Tuz-Utott-Ki-Orvosok-Betegek-Rohantak-Aldozat
/ Fotó: Blikk
A tűzoltók gyorsan reagáltak és hamar eloltották a tüzet, de a füst még most is betölti az épületet.

A betegeket áthelyezték

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a lángok a kórház egyik többszintes épületének földszintjén, egy detoxikáló helyiségben csaptak fel. A tűzoltók nagy erőkkel – 18 gépjárművel – vonultak a helyszínre, kezdték meg az oltást és az életmentést.

A szóvivő tájékoztatása szerint a tüzet kora délelőttre eloltották, megakadályozva a lángok továbbterjedését. Az épületből 56 beteget kellett áthelyezni.
Szent-Imre-Korhaz-Tuz-Utott-Ki-Orvosok-Betegek-Rohantak-Aldozat-2
/ Fotó: Blikk
Az MTI a helyszínen úgy értesült, hogy a tűz egy halálos áldozatot követelt.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.