A telt házas szállóból rémülten menekültek egész családok. Olvasói beszámoló szerint volt, aki még pizsamában vagy takaróval, a gyerekek pedig sírva rohantak az épület elé.

Újabb erősre sikeredett szilveszter este

Egy 44 éves érdi férfi ellen köznyugalmat súlyosan megzavaró garázdaság bűncselekménye és rongálás vétsége miatt nyomoznak – erősítette meg Soltész Bálint őrnagy, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrséget hajnali két óra körül riasztották, azzal, hogy a férfi a szálloda egyik folyosóján hangosan ordítozik, azt kiabálva, hogy „tűz van, tűz van” – tette hozzá a szóvivő.

A zavart férfi beindította a tűzjelzőt, majd egy poroltó tartalmát kezdte szétfújni. Miután saját szobájába már nem jutott vissza, berúgta annak ajtaját.
A férfit a helyszínre kiérkező rendőrök az egri kapitányságra előállították, ahol kihallgatták. 

A gyanúsított, aki saját bevallása szerint barátnőjével töltötte a szilveszter estét a hotelben, mindent tagadott, a továbbiakban szabadlábon védekezik

– közölte az rtl.hu-val Soltész Bálint.

Valódi baj nem történt, a személyzet ura volt a helyzetnek

Téves riasztás miatt vonult ki a Saliris Hotelhez a tűzoltóság és a mentők. Elmondásuk szerint a tűzjelző megszólalása után 10-20 kollégájuk foglalkozott a vendégek szervezett tájékoztatásával és irányításával – erősítette meg a Hunguest Hotels.

A Salaris Hotel személyzete folyamatos kapcsolatban állt a vendégekkel és azon dolgoztak, hogy fenntartsák a nyugalmat. Rövid megszakítás után a szilveszteri, ünnepi programot is lehetett folytatni.

Péntekről szombatra virradó éjjel, nagyjából két óra körül érkezett a riasztás a tűzoltókhoz a hotel automata tűzjelző rendszerén keresztül. Az egri hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A hotel épületét a protokoll szerint átvizsgálták, de tűzre, füstre utaló nyomot nem találtak, ezért a tűzoltók helyszínt elhagyták, vizsgálat részükről nem indult – adta közre az rtl.hu-nak a Heves megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletese.

A Salari Hotel az ország leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet